ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Гавайський салат з куркою, фетою та ананасами

10 Січня 2021 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4563
Ця страва – вибух смаку, вітамінів і кольору! Всі складові ідеально збалансовані.
Ця страва – вибух смаку, вітамінів і кольору! Всі складові ідеально збалансовані. Фото: автора

Незвичайне поєднання ніжного м’якого сиру з консервованим ананасом під смачнющою заправкою – це та страва, від якої ви не зможете відірватися!

Приготуйте такий салат для сімейного свята або родинної вечері, і ваші гості будуть просто у захваті. Ця страва – вибух смаку, вітамінів і кольору! Всі складові ідеально збалансовані. При цьому салат низькокалорійний, адже готується без майонезу.

ІНГРЕДІЄНТИ:

300-350 г курятини (цього разу я взяла стегна і з ними салат вийшов набагато смачнішим, ніж із філе),

листя салату,

200 г консервованих ананасів,

150 г сиру фета,

волоські горіхи (за смаком).

Для заправки:

3 ст. л. оливкової олії,

1 ст. л. бальзамічного оцту,

1 ч. л. меду,

3 ст. л. соку з консервованих ананасів,

1 зубок часнику,

сіль,

суміш перців мелена,

середземноморські трави.

ПРИГОТУВАННЯ:

Шматки курятини посолити та поперчити, за бажанням присмачити карі. Обсмажити на олії до повної готовності та золотавої скоринки зі всіх сторін.

Охолодити та нарізати слайсами.

Листя салату помити, обсушити, порвати руками та викласти на дно тарілку як «подушку».

Кільця ананасу нарізати шматочками і викласти на салат.

Нарізати сир фета середніми кубиками і викласти зверху на ананаси.

На ананаси – порізані слайси курки.

Горіхи підсушити на сухій сковорідці та подрібнити ножем. Посипати ними салат.

Заправка: за порадою всесвітньовідомого кулінара Джеймі Олівера всі складові слід скласти в банку, закрити кришкою та інтенсивно все збовтати   протягом 2-3 хвилин. В результаті олія добре змішається зі всіма іншими інгредієнтами до однорідності й ви отримаєте особливу оксамитову текстуру.

Ще один варіант – збити всі складові в блендері.

Поливати салат заправкою потрібно безпосередньо перед подачею до столу.

 

 

фета, консервовані ананаси, салати без майонезу, салати, салат, салати з фетою, салати з куркою, гавайський салат, гавайська кухня, салат з курятиною фетою та ананасами

Коментарі:

  Так  Ні, дякую