Гаряча тема:
- Війна
Вони можуть надати домашнім заготовкам гостроти, пікантності, прянності або солодкості, а ще — збагатити їх вітамінами та продовжити термін придатності.
Базилік. Добре гармоніює з солодким перцем, помідорами і квасолею. Також його додають при маринуванні огірків, грибів, кабачків і патисонів.
Коріандр (кінза). Його використовують для додання аромату рибним, м'ясним і овочевим консервам. У кулінарії застосовуються, як листя, так і насіння.
Гострий перець. Це добавка для тих, хто любить консервацію з «вогником». Додасть пікантності та гостроти маринованим огіркам, помідорам й іншим овочевим асорті.
М'ята і меліса. М'ята надає заготовкам ментолового аромату, а меліса — лимонних ноток. Добре поєднується з усіма овочами, але особливо — із соліннями з огірків.
Часник. Це — класика консервування. Часник ідеально поєднується практично зі всіма овочами.
Розмарин та чебрець. Ці трави додадуть консервації пряного аромату. Він може вийти досить насиченим, тому краще обійтися маленькою гілочкою.
Петрушка. У консервації використовуються і корінь, і листя, і насіння. Найкраще підкреслить смак помідорів, огірків і кабачків.
Кріп. Для консервовання огірків і помідорів додають суцвіття кропу, які надають різносолам та маринадам особливого пряного аромату і смаку.
Естрагон (тархун). У домашніх заготовках він просто незамінний. Все завдяки речовинам, що містяться в його листі. Вони пригнічують ріст молочнокислих бактерій, сприяють збереженню кольору продукту, збільшують міцність, покращують смак і запах овочів. Естрагон застосовують при маринуванні й солінні огірків, томатів, грибів, для квашення капусти.
Запашний перець. Застосовують у вигляді горошку або в молотому вигляді. Вживається в овочевій консервації, соусах і маринадах.
Фото: publicdomainpictures.net
Лавровий листок. Просто незамінний при консервуванні овочів, грибів, риби, м'яса, дичини. Особливо добре гармонує з маринованими огірками, помідорами, капустою. Лавровий листок надає приємного смаку практично будь-якому продукту (крім солодкого). Однак не перестарайтеся, його надлишок може зіпсувати смак консервації.
Кориця. Приправа з яскраво-вираженим смаком. Використовується в маринуванні грибів, овочів, фруктів, приготуванні повидла, варення та джемів.
Гвоздика. Гвоздика, як і кориця, має цікавий аромат і вдало поєднується з різними інгредієнтами в маринадах при консервуванні грибів, овочів, фруктів, ягід, риби.
Кмин. Використовується при засолюванні томатів, огірків, при квашенні капусти, а ще — для засолювання сала.
Гірчиця. Її зерна використовуються при консервуванні овочів, грибів, риби. Гірчичний порошок застосовується при солінні огірків, кабачків, патисонів та помідорів, приготуванні соусів і маринадів.
Селера. Використовується при солінні й маринування огірків, патисонів, кабачків, грибів.
Пастернак. Цей овоч у деяких рецептах використовують для консервування овочів, при солінні огірків, томатів тощо.
Хрін. Листя хрону звичайного застосовують при засолюванні та консервуванні овочів, що надає їм особливого смаку та пружності.
Фото: fotolia.com
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: