ye-logo.v1.2

Цей день в історії Хмельниччини: 7 лютого

Історія 2923
uk.wikipedia.org
uk.wikipedia.org. Фото: Палац Яблоновських у селі Старий Кривин другої половини ХІХ століття. Літографія Генріха Пеєра

Історичні події з життя Хмельниччини.

7 лютого 1856 року село Нетішин продали на публічних торгах у Санкт-Петербурзі графині Наталії Павлівні Зубовій. Про період, коли вона володіла селом, відомо небагато.

З досліджень краєзнавців відомо, що разом з Нетішином графиня придбала ще кілька сусідніх сіл, а також маєток у селі Кривин. Проте невідомо, чи нова власниця хоч раз приїжджала у свої володіння. Придбані землі Наталія Зубова віддавала в управління різним особам — так званим «повіреним», яким надала широкі повноваження в управлінні її майном.

Саме в цей час у регіоні впроваджувалися сільське господарство, ремесла та промисли. Зокрема, вирощувалися зернові, гречка, просо, овес тощо. Розвивалися скотарство та птахівництво. У маєтку працювали столярня, бондарня та кузня.

Цього дня 1955 року відновив свою роботу Кам’янець-Подільський сільськогосподарський інститут, який нині називається — Подільський державний аграрно-технічний університет. Тоді навчання у цьому освітньому закладі розпочало понад 200 студентів агрономічного та зоотехнічного факультетів. Їх перевили з Дніпропетровського, Житомирського та Полтавського сільськогосподарських інститутів.

Під час виконання службового обов’язку в зоні проведення АТО отримав смертельне поранення Олександр Кшевіцький. Лікарі намагались врятувати його життя, однак не змогли. 7 лютого 2016 року Олександр Кшевіцький помер у шпиталі міста Сєвєродонецьк.

Захисник України народився у селі Радісне Красилівського району 6 серпня 1988 року. З червня 2015-го він став учасником російсько-української війни у званні старшого солдата 24-ї окремої механізованої бригади.

На фасаді Радісненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів для вшанування пам’яті свого колишнього випускника встановлено меморіальну дошку.

Від отриманих поранень Олександр Кшевіцький помер у шпиталі міста Сєвєродонецьк

Від отриманих поранень Олександр Кшевіцький помер у шпиталі міста Сєвєродонецьк. Фото: memorybook.org.ua

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую