ye-logo.v1.2

Просіла бруківка: в Кам’янці-Подільському археологи натрапили на знахідки

Історія 7263
Був знайдений скляний посуд, уламками фаянсового і керамічного посуду
Був знайдений скляний посуд, уламками фаянсового і керамічного посуду. Фото: зі сторінки музею у фейсбуці

Досліджували дворик в Музеї старожитностей.

В Кам’янці-Подільському археологи віднайшли артефакти часів початку ХХ століття. Натрапили на знахідки випадково. Як повідомляють в Кам'янець-Подільському державному історичному музеї-заповіднику, у дворику Музею старожитностей в результаті опадів просіла бруківка, тож було вирішено закласти в даному місці шурф, щоб визначити причину просідання ґрунту та прослідкувати культурні нашарування.

«В результаті проведених досліджень археологи заглибились до відмітки 2,75 метра від поверхні. Потрапили на дві вигрібні ями. Перша з них була викладена камінням-плитняком. Після її руйнації на цьому ж місці було закладено другу яму, яка була оббита дерев’яними дошками. Попередньо ми припускаємо, що перша яма була викопана в останній чверті ХІХ століння. А в 1920-х роках з’явилась нова яма», - повідомляють в заповіднику.

До теми: В Кам’янці-Подільському розкопали вал, якому близько трьох тисяч років.

Речовий матеріал, виявлений в ямі, представлено скляним посудом, уламками фаянсового і керамічного посуду, патрони від берданки (на жаль перегнивши від вологи і кислотності). Також тут знайшли люльку XVIII століття. Датування більшої знайденого матеріалу – кінець ХІХ століття – початок ХХ століття.

Докопалися до глибини майже три метра.

В ямі натрапили на уламки скляного посуду.

      

Більшість знахідок датують кінцем ХІХ - початком ХХ століття. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую