ye-logo.v1.2

У Меджибожі відновлюють в'їзд до фортеці за давнім зразком

Історія 3299
Під реконструйованим мостом планують зробити прохід
Під реконструйованим мостом планують зробити прохід. Фото: Державний історико - культурний заповідник "Межибіж"

Реконструкцію планують завершити вже цього року.

В Меджибожі розпочали реконструкцію головного в’їзду до фортеці. Наразі тут вже проводять протиаварійні роботи головної брами. Згодом планують взятися за реконструкцію мосту, що веде до фортеці. Зокрема, як зазначає директор державного історико-культурного заповідника «Межибіж» Олег Погорілець, відновити хочуть вигляд, який мав міст до початку ХІХ століття.

«Зробимо доступ до брами через «підйомний» міст, такий, яким від був раніше. Це буде імітація підйомної конструкції, але нагадуватиме ту, яка збереглася на давніх планах. Муровану основу до головного в’їзду до фортеці будемо зміцнювати. Також проведемо роботи з водовідведення. Ми вже провели археологічні розкопки і виявили під нинішнім мостом фундамент іншої конструкції, яка заглиблюється на шість метрів нижче нинішнього рівня. Це дуже давні конструкції, цілком можливо, що вони відносяться ще до часів Литовського періоду», - зазначає Олег Погорілець.

Під мостом провели археологічні розкопки і виявили фундамент іншої - давньої - конструкції.

Під реконструйованим мостом планують зробити прохід. Зазначають, що саме там будуть розміщені інформаційні стенди. Тут можна буде ознайомитися з історичними фактами, що стосуються фортеці, побачити фото навіть не заходячи на її територію.

Усі роботи з реконструкції планують виконати вже цього року.

Читайте також: Перший перекладач творів Кобзаря навчався у Меджибізькій фортеці.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую