ye-logo.v1.2

Пісня на івриті та зізнання про єврейське коріння, виступ дорослої доньки та колег-артистів

Культура 6400
Андрій Клименко із сином Матвієм та донькою Олександрою.
Андрій Клименко із сином Матвієм та донькою Олександрою.. Фото: Дмитра Скрипника

Такі «родзинки» приготував глядачам Андрій Клименко на своєму сольнику

 Сольний концерт Андрія Клименка, який нещодавно відбувся у Хмельницькому обласному академічному музично-драматичному театрі імені Михайла Старицького, зібрав повну залу глядачів – навіть стільці у кількох перших рядах довелося доставляти. Можливо, не останню роль зіграла вартість квитків, які коштували від 20 до 100 гривень, можливо – чимала армія поціновувачів таланту та друзів подільського співака. За словами Андрія Клименка, сольник не мав певного приводу – у нього не ювілей і не кругла дата творчої діяльності. Як зазначив співак, він просто «дозрів» до нього й вирішив присвятити усім жінкам.
Концерт, який відбувався під живий музичний супровід, умовно був поділений на три блоки. У першому Клименко дякував за все своїм найдорожчим жінкам – дружині та матері, а також співав відомі композиції для усіх представниць прекрасної статі, які були присутні того вечора у залі. А 16-річна донька співака Олександра виконала для батька пісню «Папа-папочка». Виступ дівчини викликав шквал бурхливих оплесків, адже має вона гарний голос, нічим не гірший за татів. А наприкінці пісні на сцену до сестри та батька піднявся 8-річний син співака Матвій, який, на відміну від Олександри, того вечора так і не заспівав.
На початку другого концертного блока Андрій Клименко зізнався, що у нього в жилах тече українська, словацька, мадярська, угорська та єврейська кров. Тому у цій частині концерту співак виконував композиції різних культур та народів, навіть заспівав на івриті. До речі, якщо першу та другу частину концерту Клименко вів сам, то у третій, в якій виступали лише його колеги-артисти, керувати взялася шоу-вумен Олена Польова, з якою співак знайомий вже більше 15 років. За словами Олени, заключний блок, в якому співали друзі Андрія Клименка, вони умовно назвали «Прем’єрні люди», адже з більшістю із них він познайомився під час роботи у колишньому ресторані «Прем’єра». Кум Клименка Андрій Романіді присвятив пісню дружині свого тезки Валентині, а Віктор Шайда, під кадри на величезному екрані із сімейного архіву сім’ї Клименків – його матері Людмилі Дмитрівні. І хоч на сольнику Андрія Клименка, який тривав більше двох з половиною годин, пролунало чимало композицій, прихильники співака так і не дочекалися пісні «Нікого крім тебе», завдяки якій «останній романтик Хмельницького» (за словами Олени Польової саме таку назву мала перша стаття про Клименка, - прим. автора) став відомим широкому загалу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую