ye-logo.v1.2

Хмельницький бард заспівав осінні романси

Культура 3347
Дмитра СКРИПНИКА
Леонід Мазур виконав пісні на твори українських поетів . Фото: Дмитра СКРИПНИКА

Леонід Мазур влаштував творчий вечір ліричної пісні та поезії

«Одразу скажу, що в мене не ювілей, - так розпочав творчий вечір в обласному художньому музеї автор та виконавець пісень Леонід Мазур. – Просто зараз осінь. А осінь – це пора поетів… Виходиш у парк, дивишся на пожовкле листя, вдихаєш його запах, і народжуються вірші».
Бард виконав пісні, написані ним на власну поезію, твори львівських поетів Грицька Чубая та Юрія Лазірка, а також подільських – Віталія Міхалевського, Йосипа Осецького, Марії Лисайчук, Ольги Лихогляд. Останні не лише прийшли на творчий вечір, а й зачитали власні твори. А пісня Леоніда Мазура на слова Марії Лисайчук у виконанні заслуженої артистки України Фатіми Чергіндзії стала приємним сюрпризом не лише для глядачів, а й для автора тексту.
Леонід Мазур почав займатися творчістю кілька років тому. Він купив гітару для сина, однак сам навчився на ній грати.
«На фестивалі «Розкуття» я познайомився з прекрасними бардами та літераторами, захопився українською поезією, почав сам писати», - згадує пан Леонід. – Деякі пісні народжуються легко і швидко, над іншими доводиться довго працювати. Тепер у моєму творчому доробку чимало пісень, якими хочеться поділитися із хмельничанами».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую