ye-logo.v1.2

У Кам’янці-Подільському встановили відразу два рекорди (ФОТО, ВІДЕО)

Культура 5338

Вчора, 3 травня, офіційно відкрили туристичний сезон. З кавою, малюнками, розвагами та рекордами.

Протягом трьох днів жителі та гості Кам’янця-Подільського фестивалили, презентували своє місто, проводили майстер-класи, запалювали на вечірках, дарували та приймали подарунки, пригощалися смаколиками, кавою… Одним словом, розважалися, хто як умів.
Першого дня, 1 травня, програма була більш офіційною. Кам’янчани «розгортали» виставки, майданчики із сувенірним крамом, презентували програму свята, поліграфічну продукцію та пригощали кашею усіх бажаючих.
Другого дня свято було творчо-спортивним. Свято гурманів, та ж таки безкоштовна каша, майстер-класи з історії кавоваріння проходили паралельно із змаганнями спортсменів-силовиків.
Третього ж дня, коли уже вдосталь нагулялися та нарозважалися, сезон таки оголосили відкритим офіційно.
«Відкриття туристичного сезону-2014 оголошую відкритим», – проголосив зі сцени міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Сімашкевич, і в небо піднялися символи миру – голуби.

Представники Книги рекордів України оголосили, що цього дня встановлено відразу два рекорди.
У Кам’янці-Подільському створили дитячий арт-проект, аналогів якому поки що немає у Книзі рекордів України. Арт-галерея, яку розмістили на вулицях міста, мала довжину 1330 метрів і вмістила понад 4 тисячі дитячих малюнків.
Ще один, смачний рекорд стосувався кави. Кам’янчани зробили турку об’ємом 333 літри.

 

Подібний рекорд намагалися встановити інші міста України. До прикладу, у Києві створили найбільшу чашку кави, яка містила 60 літрів напою. Однак турка, у якій можна зварити відразу 333 літри кави, – єдина на всю країну.
На таку велетенську порцію напою, за словами підприємця та автора ідеї Олега Вощинського, пішло 30 кілограмів кави, яку кав’ярні міста мололи протягом трьох днів.
Каву з рекордної турки, як і велетенський торт, роздавали гостям свята безкоштовно.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую