ye-logo.v1.2

Зиму провели, весну зустріли

Культура 1699
Фото: Віктор Годний

У Хмельницькому пройшло свято «Прийди, весно красна, засяй нам, сонечко, ясно!»

В останню неділю лютого, за традицією, в обласному центрі в парку імені Михайла Чекмана (комсомольський парк) людно – хмельничани проводжають зиму та зустрічають весну. 22 лютого не став винятком. Однак, вже не перший рік погода вносить свої корективи в святкування… Мала кількість снігу та закриті на карантин школи призвели до того, що традиційних снігових фігур, які зазвичай «вимальовуються» в парку, цього разу не було. Обійшлися і без декількох конкурсів минулих років. А саме – вилізання на стовп. Щоправда, це не завадило багатьом присутнім добре відпочити…
Незважаючи на те, що в Хмельницькому вже тиждень, як оголосили карантин і мали б обмежити культурно-розважальні заходи, проводи зими відбулися.




Охочих спробувати солдатську кашу та чай, як завжди, забагато.
А чимало хмельничан, які прийшли відпочити, вже традиційно позаймали місця на лавочках, пеньках, парапетах, щоб по-справжньому відсвяткувати – з шашликами, бутербродами, «гарячими» напоями. До того ж, всьому цьому сприяла й виїзна торгівля, хоча її, цього року, було менше, ніж у минулорічні свята. Однак, якщо порівнювати з минулими проводами, шашлик (за ціною 14-16 гривень за сто грамів) не був у дефіциті. Хоча черги за смаженим на мангалі м’ясом вишиковувалися. Хтось пив, хтось їв (цього року знову роздавали «солдатську кашу»), а хтось і концертами насолоджувався: театралізоване дійство «Прийди, весно красна, засяй нам, сонечко, ясно!», «Квітуй та грай весняний край» за участю кращих творчих колективів та виконавців міста, українські народні ігри, пісенний конкурс «Караоке» тощо. Ну, а завершилося свято дискотекою.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую