ye-logo.v1.2

Хмельничан закликають приєднатися до творення національного рекорду у вишивці карти України

Культура 2803
Фото: vk.com

У Хмельницький завітає культурно-мистецька акція “Україна — разом!”.

У понеділок, 22 вересня, у Хмельницькому на вулиці Проскурівській поблизу кінотеатру імені Шевченка хмельничани долучаться до вишивання карти України.

“У Хмельницькому буде організовано творчий майданчик, де до вишивання полотна масово долучатимуться як професійні вишивальники, так і усі бажаючі перехожі. Також буде організовано мистецьку програму, читання патріотичної поезії та музику. Після того, як кожне місто вишиє свій регіон, карта передається далі, до сусідньої області”, - розповідають організатори.

Вишивання буде проходити упродовж тривалого часу, вишивка проїде всіма обласними центрами України, акція вже відбулась у Вінниці, Житомирі, Рівному, Луцьку, Львові, Ужгороді та Маріуполі. Завершиться вишивання у Києві, на Майдані Незалежності, у річницю революційних подій.

Акція «Україна – разом!» претендує на національний рекорд. Національний реєстр Рекордів України офіційно погодився на фіксацію рекорду в номінації «Мистецтво» - «Карта України вишита вручну найбільшою кількістю вишивальників». Для встановлення рекорду необхідно побити попередній - 236 людей.

У Хмельницькому акція розпочнеться у понеділок, 22 вересня, о 12:00 поблизу кінотеатру імені Шевченка.

Коментарі:

Petr 24.09.2014 00:50

В Олешині люди можуть залишитись без пасовища

788

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую