ye-logo.v1.2

Концерт «у хмарах» зіграли в Кам’янці-Подільському

Культура 4124
Фото: kam-pod.gov.ua

В рамках фестивалю «Oktoberfest. Знову в небо!» запускали повітряні кулі, малювали і відкрили перший в Україні пам’ятник повітроплавцям.

На вихідних у Кам’янці-Подільському відзначали 230-річчя з початку повітроплавання в Україні, повідомляють у прес-службі міської ради. Саме з цього міста починається історія польотів на повітряній кулі в Україні. Вже традиційно кам’янчани та гості, які завітали на повітроплавну фієсту, могли помилуватися ранковими та вечірніми польотами екіпажів, які на три дні заполонили подільське небо.
"Ми щиро раді, що сьогодні в нашому місті зібралися екіпажі з різних куточків України, в тому числі і з Криму. Приємно, що повітроплавці піднялися в мирне небо, якого так не вистачає наразі на Сході України. Цього року фестиваль проходить під гаслом єднання, і ми ще раз демонструємо, що ніхто не роз’єднає нашу державу”, — привітав присутніх заступник Кам’янець-Подільського міського голови Василь Сукач.

Цьогоріч організатори здивували глядачів оркестром серед хмар. Музичний колектив із Запоріжжя "БарабанЗА”. піднявся на повітряній кулі в небо, влаштувавши концерт над землею.

Неподалік від Старої Фортеці, на вулиці Замковій, відкрили перший в Україні пам’ятник повітроплавцям. Виконав фігуру в образі хлопця, який тримається за повітряний шар, місцевий скульптор Сергій Кляпетура. Допомогла фінансово втілити цей проект у життя власник торгового дому "Петровський” Ірина Петровська.

В рамках відзначення 230-річчя повітроплавання в Україні також відбувся конкурс дитячих малюнків «230 років повітроплавання очима кам’янчан» та фотосушка «Кам'янець і небо: 230 років». Переможці отримали символічний подарунок – політ на повітряній кулі.

Найфеєричнішою частиною повітроплавної фієсти в місті стало вечірнє світіння повітряних куль на площі Вірменський ринок, яке супроводжувалось виступом етно-клубу «БарабанЗА».


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую