ye-logo.v1.2

Хто в армії служив, той… …у футбол не грає?

Культура 1931
Фото: Сергій

Шостого грудня українські військові святкуватимуть своє професійне свято.

Безумовно, свято це не лише тих, хто нині захищає Батьківщину, а й тих, хто віддав частину свого життя армії. «Цікаво дізнатися про те, чи служили в армії

хмельницькі футболісти», - йдеться у листі читача «Є! Теленавігатора»

Олексія… Отож, щоб задовольнити цікавість нашого читача, кореспондент «Є! Теленавігатора» досліджував армійське життя футболістів.

Навчання

Ось чи не найголовніша «відмазка» усіх часів та народів, а особливо футболістів, коли настає час йти служити до Збройних сил України. Так було завжди, так буде, напевно, й надалі. Ще за часів хмельницького «Поділля» була поширена схема навчання футболістів у вузах на «стаціонарі», щоб їх не забрали до армії. Так, зокрема, пригадуються випадки Сергія Кучеренка та Вадима Гостєва, які, граючи за «Поділля», встигали ще й «вчитися» в одному з вузів Кам’янця-Подільського та виступати за студентську команду. Бувало й таке, що футболісти ніде не вчилися, в армії не були, а у футбол грали. Як таке можливо? Все просто… Президенти українських клубів, які були зацікавлені в тому, щоб хмельницький гравець виступав за його команду, просто «купували» військо-ві квитки для гравців!

 

Приємне  з  корисним

Армію та футбол можна було поєднати років десять тому, коли київський Центральний спортивний клуб армії (ЦСКА) належав Міністерству оборони України. Тоді до ЦСКА переходило чимало молодих футболістів, які могли не лише грати у футбол, а й проходити армію. Зокрема, за такою схемою відслужили капітан хмельницького «Динамо» Віталій Балицький та гравець криво-різького «Кривбасу» Руслан Костишин. Нині ж ЦСКА зник з футбольної мапи України, та й в останні роки свого існування вже не міг надавати футболістам військові квитки, оскільки не належав Міністерству оборони. Так само немає і львівського СКА, в якому теж колись можна було «відіграти» армію.

 

Футбол  у  погонах

І хоча минули ті часи, коли футболісти отримували військові чи міліцейські звання (така практика існувала за часів Радянського Союзу в таких командах, як ЦСКА та київське «Динамо»), подібне й досі трапляється. Зокрема, кращий бомбардир хмельницького «Динамо» в цьому чемпіонаті Олексій Колесников, закінчивши військову кафедру Хмельницького національного уні-верситету, пішов дідівською стежкою (Віктор Колесников був генерал-лейтенантом міліції), ставши правоохоронцем. Нині Олексій й у футбол грає, і міліцейське звання має – молодший лейтенант. А ось наступного року, 2010-го, «загроза» армії постане перед молодими футболістами Олександром Ткачуком, Миколою Стадніком, Вадимом Папіровичем, Богданом Бортніком та Григорієм Лепетуном. Щоправда, врятувати від служби в армії їх може лише навчання в одному із вузів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую