ye-logo.v1.2

«Графічні фантазії»: поєднання досвіду та молодості

Культура 4146
автора
Олександр Лопатін представив роботи, виконані у його новаторській графічній техніці.. Фото: автора

У музеї історії міста Хмельницького – виставка художника Олександра Лопатіна та його учнів.

Майже три десятка робіт, виконаних у новаторській графічній техніці, представили на розсуд подолян у виставковій залі музею міста Хмельницького. Їх автори – художник, викладач Хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Олександр Лопатін та його учні. «Дивлячись на представлені роботи, дивуєшся фантазії дітей та їхнього викладача, – ділиться враженнями від виставки колега Олександра Лопатіна, художниця Світлана Боярчук. – Хоч виконані вони в одній, досить оригінальній техніці, розкриті – по-різному. Кожна робота – індивідуальна, у кожної – свій настрій. Їх можна довго роздивлятись, фантазувати і знаходити щось нове для себе».
За словами Олександра Лопатіна, техніку, в якій виконані представлені на виставці роботи, він «відкрив» у 2014 році. «В експозиції дев’ять моїх та 18 дитячих робіт, створених впродовж останнього року, – каже Лопатін. – Це – наша перша спільна виставка, наша графічна фантазія. Спочатку це були абстрактні плями, мазки фарбою. Після того, як вони підсохли, діти «вмикали» фантазію – дивились, на що вони схожі й продовжували працювати над роботами вже гелевими ручками».
Художниця Надія Борецька зізнається: не перестає дивуватись багатогранності таланту свого колеги. «Олександр – глибока криниця: і у графіці, і у живописі, і у вітражах, – каже Надія Анатоліївна. – Особливий і він, і його роботи. Пишаюсь ним. Представлені на виставці роботи хочеться довго розглядати – вони дають поштовх асоціаціям, фантазії, наштовхують на роздуми».

На відкриття експозиції завітало чимало юних соавторів виставки – учнів Олександра Лопатіна.

 

«Хуртовина». Олександр Лопатін.

 

«Морські пригоди». Андрій Довгань.

 

«Зріз дерева». Валерія Полєварова.

 

«Солодкий шматок рафінаду». Анна Павлюк.

 

  Ольга Мельник і її «Хамелеон».

 

Юлія Захаркевич і її «Караван».

 

«Графічна фантазія» – перша спільна виставка Олександра Лопатіна та його учнів.

 

Звідкриттям виставки Олександра Лопатіна вітали і колеги з Хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, і працівники музею історії міста Хмельницького.

Побачити експозицію та скласти власне враження про виставку художника Олександра Лопатіна та його учнів «Графічна фантазія» у виставковій залі музею історії міста Хмельницького, що за адресою: вулиця Проскурівська, 30 (другий поверх). Виставка працюватиме впродовж місяця.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую