ye-logo.v1.2

У художньому музеї навчали малювати… шоколадом

Культура 10800
Малювати шоколадом не складніше, ніж фарбами
Малювати шоколадом не складніше, ніж фарбами. Фото: автора

У рамках фестивалю «ART’колаж-2015» відбувся «смачний» майстер-клас

 Як покрити цукерки глазур’ю, розмалювати печиво та створити шоколадну картину, навчала хмельничан Аліна Лучкова. Хімік-технолог за освітою, вона самотужки опанувала мистецтво роботи з шоколадом і поділилася його тонкощами з хмельничанами.

Аліна Лучкова навчала хмельничан "шоколадному" мистецтву.

«Опанувати шоколадне мистецтво під силу кожному. Наприклад, я не мала до цього жодного стосунку. Однак любила солодощі і гарні подарунки ручної роботи, а тому вирішила їх об’єднати», - розповідає майстриня.
У рамках фестивалю «ART’колаж», який цьогоріч був багатий на різноманітні майстер-класи, Аліна Лучкова навчала хмельничан виготовляти оригінальні шоколадні пластинки з малюнками.

Учасники майстер-класу із захопленням малювали шоколадом...

...та розмальовували печиво спеціальними харчовими фломастерами.

«Спочатку ми плавимо шоколад. Його треба постійно помішувати і стежити, щоб він не почав горіти. Розплавлений шоколад насипаємо у спеціальні целофанові конуси, відрізаємо кінчик і малюємо на трафареті малюнок», - розповідає майстриня.

Шоколадом малювали метеликів, кораблики та інші предмети.

Коли контури, виконані чорним шоколадом, підсохли, малюнок покрили білим або кольоровим шоколадом (для кольору слід додати харчові барвники), а потім перевернули і отримали різнокольорову пластинку з малюнком.

Коли малюнки підсохли, їх слід покрити білим шоколадом.

Усі учасники майстер-класу із захопленням виготовляли солодкі картини, от тільки не відомо, чи вдалося їх донести додому…
Читайте також про інші заходи у рамках фестивалю «ART’колаж-2015».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую