ye-logo.v1.2

Заради цього варто не спати: хмельничани провели безсонну ніч у кінотеатрі

Культура 2407
Хмельничани безсонною ніччю задоволені
Хмельничани безсонною ніччю задоволені. Фото: автора

Фестиваль короткометражок «Відкрита ніч» подарував глядачам море вражень та емоцій.

Більше сотні хмельничан відмовилися 27 червня від сну, замінивши його переглядом фільмів. У кінотеатрі імені Т.Шевченка вони дивилися 47 українських стрічок фестивалю короткометражок «Відкрита ніч», що відбувається в Україні уже 18-й раз і вперше у  Хмельницькому. За словами організаторів, основна мета його проведення – популяризація українського кінематографу.

«На фестивалі є можливість побачити ті фільми, які ми ніколи не бачимо у кінотеатрах чи на телебаченні. А люди мають знати, що українське кіно існує, воно розвивається і буде далі набирати обертів, - розповідає Юлія Кондратюк, представник міжнародної організації «CinemaHall» у Хмельницькому. – До конкурсу було надано 250 фільмів, проте в конкурсну програму увійшли 47. Усі стрічки нові, злободенні, тематика різна: про Майдан, незалежність, війну і людські стосунки. Найдовша з них тривалістю 20 хвилин, найкоротша - менше хвилини. Є ще позаконкурсна програма».

Показ конкурсної програми розпочався о 22 годині: після прямої трансляції із головного майданчика - Арт-Причалу у Києві. Там представили офіційне журі, зокрема акторку Ірму Вітовську, письменників і видавців братів Капранових та генерального директора «1+1 медіа» Олександра Ткаченка. Паралельно з Києвом до перегляду долучилися ще понад 50 українських міст, а також Європа та Канада. Кілька майданчиків розмістили і у зоні АТО.

«Участь нашого міста у фестивалі навіть не обговорювалась, рішення було прийнято за декілька секунд. На мій погляд, напередодні 80-річчя кінотеатру імені Т.Шевченка та перебудов, які тут мають відбутися, залучення фестивалю у стіни цього закладу – дуже хороший крок. Поза всякими розмовами, Хмельницький – це висококультурне місто, і цікавих талановитих людей тут є просто море. Тому основне завдання кінотеатру - цих людей витягнути і дати їм стартовий майданчик», - каже директор кінотеатру імені Т. Шевченка Костянтин Костенко.

«Відкрита ніч» закінчилась близько 4-ї години. Хмельничанам найбільше сподобались стрічки «Вікно», «Кончєний», «Богданчик», «Дідочок, який надумав женитися» та «Моя душа стала жити окремо». Це лише результати у Хмельницькому. У столиці ж зроблять загальні підрахунки щодо усіх міст, які оголосять пізніше.

Під кінець показу глядачів ставало все більше.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую