ye-logo.v1.2

Побачила світ перша книжка поезій журналістки Наталії Поліщук

Культура 2840
Вірші Наталка почала писати з восьми років і вже тоді визначилась зі своїм життєвим шляхом.
Вірші Наталка почала писати з восьми років і вже тоді визначилась зі своїм життєвим шляхом.. Фото: автора

У проекті «Літературний чай» Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва відбулася презентація поетичної збірки Наталії Поліщук «Метафор-мози»/

Прилучилися до цієї знаменної для Наталки події колеги, викладачі з ХНУ, подільські поети, письменники, рідні, творча молодь.
Наталія Поліщук працює редактором радіомовлення Хмельницької обласної телерадіокомпанії «Поділля-центр», її голос звучить в програмах: «Мистецьке коло» та «На музичних горизонталях», бере участь у різноманітних телевізійних проектах.

Роботу на радіо вона п’ять років поєднувала з педагогічною діяльністю, працюючи викладачем української філології у Хмельницькому національному університеті. Вірші Наталка почала писати з восьми років і вже тоді визначилась зі своїм життєвим шляхом. Адже література для неї стала, за словами поетеси, перетворенням світу за законами краси, перевтіленням душі у слові.

У збірці «Метафор-мози», яка вже своєю назвою інтригує, зацікавлює, сім циклів, сім кіл, де автор пропонує читачу ідею кола як універсальної форми та символ безкінечності – у тих колах все: любов до рідних, інтимна лірика, закоханість у рідну землю та її красу, філософські роздуми, світлий сум, проба пера – ранні вірші. Поетеса у поетичних рядочках, наповнених щирими почуттями, ділиться тим, що у неї всередині, зачаровує соковитою мовою. У коротких віршах влучним словом запрошує до роздумів та співпереживань.

Багато теплих слів прозвучало на адресу Наталії Поліщук від колег, друзів, рідних. Станіслава Старостіна, заслужений журналіст України, відзначила соковиту мову молодої поетеси, багатогранну палітру її поетичних думок.

«Можна написати 500 сторінок величезного прозового твору і не сказати всього того, що Наталка висловлює лише кількома рядками. Це – унікальний дар, це – божий дар і Наталка ним володіє», – каже радіожурналістка Галина Аріон.

Подільський письменник Микола Мачківський також відзначив талант молодого автора і висловив сподівання, що це лише початок літературної діяльності. Поки друкувалася збірка у Наталії Поліщук з’явилися вже нові вірші, якими вона радо поділилася з присутніми. Музичні вітання подарували студенти музичного училища імені Владислава Заремби, власні пісні виконав відомий бард Сергій Дорофєєв.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую