ye-logo.v1.2

Світлини 17 авторів з різних країн світу представили у музеї-студії фотомистецтва

Культура 1908

У експозицію ввійшло 50 фотографій.

Учора, 11 жовтня, у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва, представили виставку Х Міжнародного Салону художньої фотографії “Фотовернісаж на покрову”. До експозиції увійшло 50 робіт, які належать авторам із 17 різних країн: України, Нідерландів, Словакії, Індії, Іспанії та інших.

Організатори кажуть, що “Фотовернісаж на Покрову”- це щорічний Міжнародний Салон художньої фотографії, метою якого є засобами фотомистецтва відображати мальовничість світу, різноманітних пам'яток історії, архітектури, культури, побут і життя людей. У 2015 році Салон відсвяткував ювілей. За 10 років історії Фолтовернісажу понад 50 тисяч світлин з більш ніж 80 країн світу надійшло на конкурс для розгляду членами журі. 

“Цю виставку організував Олександр Харват із Рівного. Уявіть за 10 років надійшло більше 50 тисяч фотографій. Це виставка, яка проводиться в Україні, в обласних центрах показують світлини 80 країн-учасників. Майже зі всієї планети. Сьогодні ми презентуємо виставку саме 2015 року”,- розповідає директор музею Костянтин Жданов.

Фотографії на виставці присвячені різній тематиці

“Ідея виставки такого міжнародного проекту народилась вже давно. Вперше була проведена у 2006 році. Беручи участь у міжнародних виставках різних країнах світу, я подумав, чому в нас, в Україні, не має такого щорічного проекту”, - зазначає Олександр Харват.

Виставка триватиме до 25 жовтня

Фотограф каже, що перша виставка була невеличка, за участю декількох країн. Але після неї я зрозумів, що треба цей проект продовжувати. Одним із головних партнерів є Міжнародна федерація фотомистецтва.

Організатори привезли фото авторів із різних країн

Олександр Хабат додає, що момент відбору робіт для виставки найскладніший. Цікавими є роботи українських і закордонних авторів. Виставка показує сучасну фотографію, яка вона є сьогодні в різних країнах світу. Вона навчає майбутніх фотографів. 

“Фотовернісаж на Покрову”- це щорічний Міжнародний Салон художньої фотографії

Під час виставки нагородили переможця фотоконкурсу "Хмельницький крізь обєктив", у номінації "Приз глядацьких симпатій". У голосувані взяли участь 425 відбвідувачі виставки. Переможцем став Михайло Лукашук, який набрав 80 голосів.

Виставка показує сучасну фотографію, яка вона є сьогодні в різних країнах світу

Виставку організував Олександр Харват із Рівного


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую