ye-logo.v1.2

Тероризм і кохання. Фестиваль «Відлуння» завершився феєричною сатиричною виставою німецькою мовою

Культура 2339

Фестиваль «Відлуння» завершився феєричною сатиричною виставою німецькою мовою

Можна сміливо стверджувати, що міжнародний фестиваль моновистав «Відлуння», який тривав у Хмельницькому протягом п‘яти днів, завершився яскраво і феєрично. Німецький актор Алекс Борис презентував виставу «Продукт». Він ще раз довів, що не важливо, якою мовою говорить актор, якщо він професіонал. У будь-якому разі глядач його зрозуміє або хоча б відчує. Хоча вистава йшла німецькою мовою, публіка жваво реагував на те, що відбувалося на сцені. У залі не вщухав сміх, а в найяскравіших моментах глядачі вибухали оплесками. Такий яскравий та емоційний сатиричний образ створив актор.

Алекс Борис грав емоційно.

Що він тільки не робив на сцені, щоб передати образ трохи божевільного кінопродюсера.


Хоча він говорив німецькою, публіка його розуміла.

Герой п‘єси Марка Ревенхілла – кінопродюсер, як мріє зняти «геніальний» фільм. Щоб умовити відому актрису долучитися до проекту, він у деталях, бурхливо і смачно переказує їй сюжет, цитує героїв та яскраво демонструє усе, що має відбуватися на екрані. Навіть оператор із камерою постає перед нами реальним. До речі, мовчазну роль актриси виконала ведуча та перекладач фестивалю Валентина Червоняк. Протягом вистави вона не промовила ані слова, однак чудово передала свій образ.


Допомагала акторові ведуча та перекладач фестивалю Валентина Червоняк.

Так от, геніальний блокбастер насправді складається із численних кліше та банальних ідей. Є тут кохання, стрілянина, мусульманин-терорист, сумочки від Гучі та костюми від Версачі… Таким чином актор відкрито і безжально висміює цінності західного світу та його забобонне ставлення до ісламу.


Після вистави відбулося урочисте закриття фестивалю моновистав «Відлуння». І хоча він не мав конкурсного характеру, поважні театральні експерти вручили кожному учаснику особливу нагороду, підкресливши таким чином родзинку актора чи актриси.

Нагороди отримують представники Хорватії.

Так, учасників 19-го фестивалю «Відлуння» відзначили наступним чином:
- Микола Козак із Дрогобича отримав диплом за романтичну версію прочитання тексту Миколи Гоголя;
- Олексій Штирбул із Молдови – за точність психофізичної трансформації образу;
- Олена Дудич із Білорусі – за глибину осягнення людської трагедії і тонке акторське виконання;
- Павло Усович із Білорусі – за трепетне ставлення до пам‘яті видатного героя;
- Еція Ойданіч із Хорватії – за елегантність і виразність у втіленні жіночого образу;
- Алекс Борис із Німеччини – за створення яскравого і темпераментного сатиричного образу;
- Володимир Смотритель – за талановите утвердження права дитини на гру та майстерне втілення сатиричних образів і громадянську сміливість.

Нагороджують Олексія Штирбула із Молдови.

Під час закриття фестивалю лунало чимало щирих і теплів слів подяки, побажань, зізнань у любові та обіцянок знову приїхати на «Відлуння».


Вирують теплі емоції.

«Дякую за відчуття абсолютного щастя, яке я переживаю, приїжджаючи на цей фестиваль. Ви стали для мене справжньою родиною, мені так не хочеться з вами розставатися. Сподіваюся, що до нових зустрічей», - сказала актриса Олена Дудич.


Завдяки Володимиру Смотрителю замість закриття на "Відлуння" чекало відродження та "переїзд" на Поділля.

«Хочу подякувати тим, хто викроїв час і зробив все, щоб потрапити у наше невелике місто. Учасники не просто продемонстрували своє мистецтво, а надали нам можливість відчути тепло, радість інших людей, інших мов, мистецьких культур. Це дуже важливо, - сказав директор фестивалю Володимир Смотритель. – І в першу чергу дякую Ніні Мазур (засновник і президент фестивалю «Відлуння» - прим. авт.) за те, що вона принесла зерно, яке впало в нашу подільську землю. І я думаю, що воно дасть хороші плоди».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую