ye-logo.v1.2

До Кам’янця із зони АТО привезли техніку і амуніцію, що стали мистецтвом

Культура 1812
На виставці у Кам
На виставці у Кам'янці презентували амуніцію і техніку із зони АТО. Фото: kam-pod.gov.ua

Оригінальна експозиція діятиме до 15 травня.

У Кам’янці-Подільському 20 квітня відкрили виставку робіт культурно-мистецького проекту «Військово-польовий АРТ». На ній відвідувачі можуть ознайомитися із предметами, що мають суто військове походження – амуніцією, обладнанням, технічними та засобами самозахисту, привезеними із зони бойових дій на Донбасі. А родзинкою цих речей є те, що усі вони розписані традиційним українським орнаментом.

Робота над «Військово-польовим АРТом» розпочалася ще 2014 року і об’єднала понад 70 митців народного декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва із 22 областей України, в тому числі і з Кам’янця-Подільського.

Усі предмети привезли із зони АТО. Фото: kam-pod.gov.ua

Як розповів Павло Ротар, капрал поліції полку «Київ» і куратор виставки, суть цього проекту – перетворити військові предмети із зони АТО на арт-об’єкти із національною символікою.

 

На виставці військові предмети стали арт-об’єктами. Фото: kam-pod.gov.ua

До Кам’янця-Подільського виставку проводили 17 разів, і її турне Україною ще продовжиться. А зараз ознайомитися з ексклюзивними роботами можна у Новій Західній вежі фортеці.

Ознайомитися з ексклюзивними роботами можна у стінах Нової Західної вежі. Фото: kam-pod.gov.ua

Також у рамках виставки, яка діятиме до 15 травня, планують провести майстер-класи, тренінги, лекції, індивідуальну терапію з учасниками бойових дій і членами їх родин, а також арт-терапію з дітьми.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую