ye-logo.v1.2

Фестиваль повітроплавання стартував у Кам'янці

Культура 1996
Екіпажі з України та Польщі змагаються за Кубок Поділля
Екіпажі з України та Польщі змагаються за Кубок Поділля. Фото: автора

Триватиме він три дні – до неділі 21 травня.

 Уже дев’ятнадцятий раз у місті над Смотричем стартує фестиваль повітроплавання “Кубок Поділля”. Символічна й кількість екіпажів, які цьогоріч завітали на уже традиційні змагання – теж дев’ятнадцять. Боротимуться за Кубок пілоти Дніпропетровська, Львова, Києва, Кам’янця-Подільського та Польщі.

Як розповідає Президент Федерації повітроплавання України В’ячеслав Гардашник: “Два екіпажі повітроплавців з Кракова уже тричі брали участь в повітроплавній фієсті у Кам’янці-Подільському. Їм настільки сподобалось, що вони приїхали знову. Приємно й те, що кожного разу збільшується кількість охочих політати над квіткою на камені. У порівнянні з минулим разом маємо на дві повітряних кулі більше”.

Триватиме фестиваль повітроплавання три дні – до неділі 21 травня. Учасники організовуватимуть ранкові та вечірні польоти, дивуючи кам’янчан та гостей міста. В п’ятницю о 20.00 годині також відбудеться уже традиційне шоу вечірнього світіння повітряних куль. Щоправда, захід змінив свою локацію і зі старої частини міста перемістився в нову – на майдан Відродження. Проте це вплинуло на кількість аеростатів, які будуть залучені до шоу: якщо на площі в Старому місті розміщалося п’ять куль, то територія нової вибраної локації дозволяє встановити лише три.

Повітряні кулі з самого ранку влаштували парад

Як зізнається керівник Центру повітроплавання Кам’янця Ігор Лобашов, цьогоріч виникли і деякі проблеми у проведенні фестивалю.

“Питання в тому, що для старту та приземлення повітряної кулі потрібен чималий майданчик, а таких на околицях міста залишилося дуже мало, оскільки фактично все засіяно сільськогосподарськими культурами. Тому, можливо, розглянемо в майбутньому можливість перенести Кубок Поділля на час, коли вже буде зібраний урожай”, - зазначив він.

Пролітають шари просто над дахами будинків

Поки що жителі та гості міста мають можливість споглядати парад повітряних куль над весняним небом Кам’янця.


Ірина КУЗНЄЦОВА

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую