ye-logo.v1.2

Плели вінки і танцювали з Водяним: як у Хмельницькому святкували Івана Купала

Культура 6459
Дівчата змагались у конкурсі на кращий вінок
Дівчата змагались у конкурсі на кращий вінок. Фото: автора

Свято провели у парку ім.М.Чекмана.

Учора, 6 липня, у переддень Івана Купала, в обласному центрі, відбулися традиційні святкування. Сотні містян, родинами, зібрались поблизу зоокутка у парку ім. М.Чекмана. Там дівчата і жінки плели вінки, співали пісень і танцювали.

Хмельничанка Наталя прийшла на свято разом із маленькою донечкою. Для неї сплела віночок, який планувала спустити на воду. Пані Наталя каже, вони з родиною полюбляють усілякі старослов'янські традиції.

“Сьогодні моя донечка вперше буде пускати вінок по воді. Мені дуже подобаються старослов'янські святкування. Івана Купала одне з них. Я розповідала доньці про вогняну квітку папороті. Вона дуже хоче піти вночі в ліс. Вінки будемо пускати на воду, після того як пострибаємо через вогнище”, - розповідає Наталя.

Розважали містян танцювальними номерами вихованці творчих колективів міста. Вони разом із викладачами підготували ціле театральне дійство, із використанням усіх купальських традицій.

Дівчата плели вінки

Ми сьогодні плели вінки для танцю, - розповідає учасниця одного із колективів Олександра. - Покажемо, які купальські традиції. Затанцюємо танок русалок, які виходять з води в Купальську ніч і причаровують неодружених хлопців і тягнуть їх у воду. Але в той час з річки виходить Водяний, котрий врятує юнаків”.

Після закінчення театралізованого дійства на містян чекав виступ рок-групу «Синтез DNK»

У віночках були навіть зовсім юні дівчатка

Вихованці творчих колективів також сплели віночки

Містян розважали піснями і танцями

Дівчата виконали український танок

Святкування відбулись у парку ім.М.Чекмана

Дівчата прикрасили купальське дерево

На святі був і Водяний
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую