ye-logo.v1.2

Вуличні музиканти, водяна битва і мурал: у Хмельницькому влаштують літній арт-фестиваль

Культура 6732
 У Хмельницькому відбудеться літній мистецький фестиваль
У Хмельницькому відбудеться літній мистецький фестиваль. Фото: сoncert.ua

Він відбудеться 2 серпня на Майдані Незалежності.

Наступного тижня у Хмельницькому відбудеться фестиваль вуличного мистецтва «Арт-місто». Як і «Rock&Booh»  він буде абсолютно безкоштовним, адже організатори виграли цей проект у програмі «Громадські ініціативи» і отримали фінансування з міського бюджету.

Відтак, фестиваль «Арт-місто» проведуть вже у середу, 2 серпня, на головній площі міста. І присвятять до 30-ї річниці побратимських відносин між Хмельницьким і Модесто.

«Цей проект мав за мету вивести на вулицю усіх представників вуличної культури: музикантів, бі-боїв, художників, художників-граффіті, літераторів, і решту. І так як дата 30-ї річниці була поруч, вирішили приурочити подію до неї, щоб наші гості з Америки також могли це побачити. Але це не буде гучний фестиваль з зірками: ми якраз намагалися уникнути цього, бо таких фестивалів багато. На "Арт-місті" буде вулична музика і буде стояти ще сцена, на яку зможуть піднятися усі охочі, які щось творять, але не мають змоги виступати на великих фестивалях», – розповів керівник ГО «Територія» і організатор Андрій Зоін.

Крім цього у програмі заплановані ще виступи танцювальних коликтивів, брейк-данс батли, скейтбордінг, мокрі війни, велогонки для дітей, а також багато призів і подарунків.

Приємністю для хмельничан стане й те, що спеціально до фестивалю у місті створять мурал. Андрій Зоін розповів, що він з’яівиться біля Майдану Незалежності на триповерховому будинку по вул. Володимирьській, 86. А малюватиме його команда художників з Одеси «М-97».

Приблизний ескіз муралу, який створять за чотири дні. Фото: надане організаторами.

Ще однією метою «Арт-міста», як зазначають організатори, є популяризація подієвого туризму в Хмельницькому. Однак щорічним цей фестиваль не стане.

«З "Арт-містом" ми виграли на конкурсі мікропроектів з покращення Хмельницького, і не думаю що будемо мати сили писати і вигравати його щорічно. Але сподіваємося, що детонуємо креативну молодь, яка почне створювати у місті цікаві мистецькі проекти і вигравати на них гранти», – зазначив Андрій Зоін.

На фестиваль вуличного мистецтва запрошують не тільки хмельничан, а й гостей міста. Він відбудеться на Майдані Незалежності у середу, 2 серпня, і триватиме з 15:00 до 23:00 години.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую