ye-logo.v1.2

Країна сонця у центрі Хмельницького: дні Японії відзначили з кімоно, орігамі і чайною церемонією

Культура 4176
Була і справжня чайна церемонія
Була і справжня чайна церемонія. Фото: автора

Подивитися культуру і традиції країни прийшли сотні хмельничан.

 У Хмельницькому з різноманітними виставками і майстер-класами відзначають дні Японії. Розпочалося святкування ще вчора з показу мультфільму, а сьогодні, 29 липня, продовжилося демонстрацією бойових мистецтв (дзюдо, карате, сумо) біля кінотеатру імені Т.Шевченка.

Сотні людей прийшли подивитися на виставку автомобілів, посмакувати японською кухнею, навіть приміряти традиційний одяг країни сонця, що сходить. На майданчику влаштували вікторину, презентували книги японських письменників. Діти залюбки взялися вчитися робити орігамі.

Тим часом у виставковій залі дитячої школи мистецтв демонструють жіночі кімоно, ляльки і маски. Завітали на святкування і представники цієї унікальної східної культури. Голова політичного відділу, Перший секретар Посольства Японії в Україні Дайсуке Мінаміно, який чудово володіє українською, запевнив, що організація на вищому рівні.

Хмельничан зацікавили бойові мистецтва

«Я був у центрі і відразу відчув, що це шматочок Японії, одним словом дуже гарно організовано. З приємністю побачив, як люди в Хмельницькому зацікавлені нашою культурою», - каже Дайсуке Мінаміно.

Він відмітив, що попри великі відмінності наших культур, вони все ж мають подекуди схожі риси. Зокрема, за словами Дайсуке Мінаміно, він побачив схожість у дерев’яних храмах.

Презентували і виставку про Японію

Як зауважив заступник міського голови Володимир Гончарук, плануючи святкування, намагалися організувати заходи, які б стосувалися різних сфер японського життя, аби хмельничани могли відчути справжній дух країни сонця, що сходить.

Діти займались виробами з паперу

Нагадаємо, Указом Президента 2017 рік оголошено Роком Японії в Україні. Далі у програмі для хмельничан і гостей міста - шоу японських ліхтариків у сквері імені Т. Шевченка, початок о 22:00 годині

На виставці представили сім кімоно

Маски займають особливе місце в культурі країни

Це традиційний японський суп, але поки без"юшки"

Хмельничани дивували вміннями 

Одягали японське вбрання жінки і чоловіки

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую