ye-logo.v1.2

Вісім тижнів – вісім лекцій: хмельничанам розкажуть все про мистецтво з початку 20 століття

Культура 2223
Реєстрація триває до 10 листопада
Реєстрація триває до 10 листопада. Фото: facebook.com

Лекторій охопить мистецтво 20-го і початку 21-го століть.

Хмельничан, які цікавляться мистецтвом і його історією, запрошують на курс лекцій про ключові напрямки естетики ХХ – поч. ХХI століть.

«Лекторій побудовано за принципом хронологічного охоплення найбільш значущих дослідницьких практик мистецтва ХХ ст. При цьому розвиток показано через майже всі медіальні форми: від поезії/тексту, звуку, образу, до відео, перформансу та інших комбінованих практик. Крім того, будемо досліджувати, читати, обговорювати найважливіші тексти, есе з філософії, теорії мистецтва і прикордонних сфер культури», – кажуть організатори.

Тривалість цього лекторію – два місяці. І за цей час відвідувачі дізнаються про візуальне мистецтво (живопис, інсталяцію, фотографію, відео-арт); перформативні практики (включаючи постдраматичний театр і хореографію); історію академічної музики; концептуалізм, естетику взаємодії, science art, нові медіа, інтервенціонізм і фальсифікацію як художню стратегію.

Програма лекторію

  • 11 листопада – «Дематеріалізація мистецтва: від живопису до концептуалізму»;
  • 18 листопада – «Історія фотографії»;
  • 25 листопада – «Конструювання утопій»;
  • 2 грудня – «Постдраматичний театр»;
  • 9 грудня – «Перформанс. Інтервенціоналізм. Естетика взаємодії»;
  • 16 грудня – «Історія академічної музики ХХ – поч. XXI ст»;
  • 23 грудня – «Історіявідео/арту»;
  • 30 грудня – «Мистецтво майбутнього: Science art, нові медіа».

  

Автор лекторію – мистецтвознавець Олександр Сушинський. Фото: facebook.com, lb.ua

Лекції відбуватимуться в арт-центрі «MASLO» (вул. Старокостянтинівське шосе, 20\3) щосуботи, і триватимуть по дві години – з 18:00 до 20:00

А читатиме їх Олександр Сушинський, куратор галереї «Steinbarg gallery» і «Лабораторії Естетичних Досліджень». Організатор міжнародного фестивалю експериментальної музики, театру і кіно CALMINOIZEFEST (I, II). Провів близько 30 акцій, кураторських проектів в області фотографії, відео, музики і театру. Засновник лейбла експериментальної музики «da sein records».

Зареєструватися на лекторій можна до п’ятниці, 10 листопада. Після цього організатори зв’яжуться з усіма бажаючими і сформують групу.

Вартість курсу – 1000 гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую