ye-logo.v1.2

Видатний подільський художник запрошує на ювілейну виставку "Благословенний листопад"

Культура 2855
Михайло Андрійчук представить виставку в честь свого ювілею
Михайло Андрійчук представить виставку в честь свого ювілею. Фото: kulturaxm.wordpress.com

Захід відбуденьть з нагоди 90-річного ювілею автора.

24 листопада о 17.00 у мистецькій залі музею історії міста Хмельницького заслужений художник України Михайло Андрійчук з нагоди відзначення поважної дати – свого 90-річного ювілею – презентуватиме художню виставку «Благословенний листопад». Про це повідомляє прес-служба Управління культури і туризму Хмельницького.

"Михайло Омелянович прагне відтворити світ у всій його складності, мінливості та безупинному русі. Творам художника притаманні висока майстерність, неординарність, філософська глибина. Кожна з представлених робіт є частинкою великої душі Великого Майстра пензля та графіки, і саме свою неосяжну душу він дарує жителям і гостям нашого міста", - повідомили у відомстві.

Минулого року, в цесть свого 89-річчя, митець презентував добре знані на Поділлі картини, присвячені творчості Тараса Шевченка.

Творам художника притаманні висока майстерність, неординарність та філософська глибина.

Довідка:

Михайло Андрійчук  народився 21 листопада 1927 року в селі Нехвощ нині Андрушівського району Житомирської області. Навчався у 195-1956 роках в Одеському художньому училищі, у 1956-1962 роках — на відділенні графіки в Київському художньому інституті (нині Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури). З 1960 року працював керівником образотворчої студії для дорослих і викладачем дитячої художньої школи при картинній галереї імені Айвазовського в Феодосії. Від 1962 року працює в Хмельницькому на художньо-виробничому комбінаті: член художньої ради, голова художньої ради, головний художник. Від 2002 року — доцент Хмельницького національного університету. Член Національної спілки художників України (1964). Заслужений художник України (1987).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую