ye-logo.v1.2

«Мистецтво Бути»: як у Хмельницькому вчаться самовдосконаленню та гармонії

Культура 2668
На фестиваль завітало понад сотня хмельничан та гостей міста
На фестиваль завітало понад сотня хмельничан та гостей міста. Фото: автора

Понад сотня хмельничан стали учасниками різноманітних майстер-класів та психологічних вправ.

Другий день поспіль у Хмельницькому триває 12-тий фестиваль гармонійного розвитку особистості «Мистецтво бути..!». До нашого міста завітало багато майстрів з різних куточків України, які готові ділитися своїми знаннями та вміннями.

Майстри з психології, нумерології, тренери з йоги, різних видів гімнастики і танцю, знавці прянощів та мінералів, а також фахівці в інших сферах передають свої знання тим, хто завітав на фестиваль.

За словами координатора фестивалю Лесі Іващенко, основна мета їхнього заходу – презентація різних напрямків розвитку особистості та варіантів проведення часу.

«Тут ми, як ніде, розуміємо, що крім буденного життя є інше, тут ми можемо відчути потоки енергії, розібратися зі своїми симптомами хвороб, отримати важливі для себе знання», - розповіла координатор заходу.

Найбільшу кількість учасників збирали транспормаційні ігри.

Кожен день фестивалю поділений на чотири лінійки (частини): у кожній з яких – сім різнопланових майстер-класів. Вони проходять паралельно, але у різних залах. Перед початком кожної нової лінійки тренери презентують свої майстер-класи у актовій залі: щоб зорієнтувати учасників та полегшити їм вибір, а ще – хоча б поверхнево ознайомити людей із напрямками своєї роботи.

Атмосфена у групах була позитивна. Майже усі учасники фестивалю були радісні та задоволені.

«Першого дня я обрала собі лекцію «Вишукані манери справжньої Леді» і дізналася про теми табу для жінок, скільки часу можна перебувати в гостях та про етикет у ресторані. Півтори години минули так швидко, що я й не помітила», - розповіла учасниця фестивалю Марина Ярощук.

Майстер-клас "Я - Зірка", яку проводить вінничанка Лариса Якименко.

Хмельничанка Віолета Ткачук, яка є фанаткою фестивалю розповіла про враження від танцювально-рухової терапії «Як ми встановлюємо та порушуємо межі в стосунках», яку провела хмельничанка Лариса Дриволенко: «Людина ставить собі багато обмежень, створює правила та заганяє себе у безвихідні ситуації. А потрібно робити навпаки – розслабитися та навчитися слухати свій внутрішній голос. На цьому майстер-класі я зрозуміла, що усі гори та бар’єри, які є навколо мене та рідних, я звела сама. Тепер час їх руйнувати…».

Танцювально-рухова практика "Як ми встановлюмо та порушумо межі в сторунках".

У перервах між майстер-класами, учасники фестивалю мали нагоду відвідати «корисний» ярмарок на якому можна було придбати розвиваючу літературу, натуральну косметику, спеції, ляльки-мотанки та спробувати хліб із спельти та козиній сир. За словами організаторів, тренерів для майстер-класів обирали за рекомендаціями учасників та керуючись досвідом проведення попередніх фестивалів. Тому цьогоріч у ньому брали участь як тренери-новачки, так і ті, хто не пропустив жодного року.

  

На фестивалі розгорнувся ярмарок натурального каміння, розвиваючої літератури, прянощів та виробів ручної роботи.

  

Участики заходу пізнавали свій внутрішній світ через карти Торо та смакували свіжим козинім сиром.

«Одні учасники приходять до конкретних тренерів, інші – визначаються безпосередньо під час презентації майстер-класів, – каже Леся Іващенко. – А є фанати фестивалю, для яких найголовніше – атмосфера заходу та спілкування з цікавими особистостями».

В перервах між семінарами учасники фестивалю насолоджувалися музичними номерами.

Для тих, хто ще не встиг потрапити на фестиваль гармонійного розвитку «Мистецтво бути..!», може це зробити сьогодні. Майстер-класи сьогодні, 26 листопада, відбудуться у приміщенні УПУ по вулиці Проскурівській, 61 (біля Ангела Скорботи). Початок реєстрації о 10 годині. З детальним розкладом занять можна ознайомитися тут.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую