ye-logo.v1.2

Кохання, зрада, смерть: у Хмельницькому показали «Анну Кареніну» з Ольгою Сумською

Культура 3807
Впродовж вистави було багато внутрішніх монологів акторів, які показували їхні переживання
Впродовж вистави було багато внутрішніх монологів акторів, які показували їхні переживання. Фото: автора

Виставу розгорнули у двох діях.

У Хмельницькому в вівторок, 5 грудня, відбувся спектакль за мотивами роману Льва Толстого «Анна Кареніна». Драму зіграли народна артистка України Ольга Сумська, Ірина Рощіна, Сергій Козлов, Олександр Любченко та інші. Вистава пройшла зі справжнім аншлагом у залі обласного академічного музично-драматичного театру імені Михайла Старицького.

Відтворені події на сцені перенесли хмельничан у дворянські часи кінця ХІХ століття.

Яскраві світські бали, вишукані сукні, розкішне життя – це все чарує своїм шармом. Але поруч з тим, показана історія про страждання людей, які потрапили в любовний трикутник. Актори передали їхній біль, розчарування, почуття безвихідності.

Це історія зради і всепоглинаючої пристрасті

За сюжетом молода Анна заміжня за значно старшим за неї Кареніном. Несподівано вона закохується у молодого та легковажного офіцера Олексія Вронського. Ця пристрасть, закоханість призводить до незаконних стосунків. Анна, завагітнівши від коханця, залишає сина та чоловіка. Але осуд рідних, знайомих, соціальна ізоляція руйнують стосунки закоханих, що врешті призводить до самогубства героїні.

Зал заповнений людьми

Глядачі сприйняли тетаральну виставу з великим захопленням. Перегляд спектаклю пройшов на одному диханні. Кожен по-різному міг розцінювати поведінку героїв, але байдужих не залишилося точно.

 

Артисти передали хмельничанам вир емоцій, змусили зал проникнути драматизмом подій

Більшість глядачів – люди середнього віку, але є частина молоді. Серед них 24-річна хмельничанка Ірина Профателюк після закінчення спектаклю ділиться враженнями:

«Я не часто ходжу на вистави до театру. І цього разу теж випадково потрапила, мене запросили. Але побачене вразило. Як переконливо грали актори. Я глибоко перейнялася подіями на сцені. Хоча книгу «Анна Кареніна» не читала, після перегляду вистави, вирішила це зробити», - розповіла Ірина.

Ольга Сумська у виставі зіграла матір офіцера Олексія Вронського

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вистави «Анна Кареніна» у Хмельницькому не буде через російську мову. Проте директорка театру імені Михайла Старицького Галина Шпулак заявила, що ніхто не був проти проведення цієї вистави у нашому місті, назвавши все піаром.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую