ye-logo.v1.2

Визначили переможців хмельницького мистецького конкурсу Людмили і Миколи Мазурів

Культура 3097
Конкурс "Подільська палітра" заснували у 2000 році
Конкурс "Подільська палітра" заснували у 2000 році. Фото: khm.gov.ua

В обласному музеї представили виставку робіт учасників.

У Хмельницькому обласному художньому музеї відкрили виставку робіт, які брали участь в мистецькому конкурсі імені Людмили та Миколи Мазурів «Подільська палітра». Як повідомляють у міській раді, з нагоди відкриття експозиції Богдан Мазур, голова конкурсного комітету, син Людмили та Миколи Мазурів, нагородив переможців.

"Конкурс "Подільська палітра" був заснований у 2000 році і проходить уже 18 років поспіль. Цьогоріч на розгляд у першому турі надійшла рекордна кількість робіт – 326 від 257 учасників з 28 навчальних закладів області. На сьогодні мистецький конкурс має три вікових категорії, у кожній з яких було визначено лауреатів. Дитячі твори виконані у різних художніх техніках: розпис на тканині й склі, витинання, ліплення з пластиліну, традиційні малюнки аквареллю, гуашшю, тушшю, олійними фарбами, кольоровими ручками та фломастерами, вишивка, бісероплетіння, паперопластика", - йдеться у повідомлені міськради.

На сайті Хмельницького обласного художнього музею зазначають, що у першому турі конкурсу було дев'ять лауреатів Софія Дубенко, Софія Божкевич, Мар'яна Жаркова, Анна Бевзюк Анна, Катерина Топчієва, Анастасія Загика, Дарія Максимчук, Верніка Вовк.

До розгляду у другому турі надійшло 109 робіт від 63 конкурсантів з 5 навчальних закладів. На жаль конкурсний комітет сподівався на вищий рівень виконання робіт та на їх творчий характер. Тому обрали лише двох переможців - Мар’яну Леонтюк та Валентину Юзюк.

 

 

 

Експозиція триватиме до кінця січня.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую