ye-logo.v1.2

Парад вертепів, вечір колядок та щедрівок: що у Хмельницькому відбуватиметься на різдвяні свята

Культура 2615
Ряд колективів закладів культури міста покажуть свій вертепів
Ряд колективів закладів культури міста покажуть свій вертепів. Фото: upload.wikimedia.org

Діти колядуватимуть, щедруватимуть, водитимуть козу та покажуть присутнім усі традиції святкування Різдва на Поділлі.

Колядки та щедрівки, новорічні вітання, міські конкурси, вистави та концерти - з кінця грудня до середини січня у Хмельницькому триває цикл заходів до новорічно-різдвяних свят.

Відсвяткувавши Новий рік біля ялинки, хмельничан та гостей міста знову запрошують 8 та 9 січня до новорічної красуні. Там, за словами начальника управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артема Ромасюкова, на сцені біля кінотеатру ім. Т. Шевченка відбудеться парад вертепів «Зійшла зоря на Віфлеємом» та вечір колядок та щедрівок «Колядують зорі на Різдво». Початок дійства о 17:00.

У святкових дійствах братимуть участь колективи закладів культури міста: зразковий дитячий фольклорний гурт «Берегиня» та учні театралізованого відділення дитячої школи мистецтв, фольклорний гурт «Богодар» центру національного виховання учнівської молоді, фольклорний ансамбль «Златограйчик» дитячої музичної школи №3, фольклорний ансамбль «Вербиця» дитячої школи мистецтв «Райдуга», зразковий дитячий гурт «Ладосвіти» дитячої музичної школи №2.

«Кожен колектив переставить свій вертеп. Буде дуже цікаво, адже діти колядуватимуть, щедруватимуть, водитимуть козу та покажуть присутнім усі традиції святкування Різдва на Поділлі», - каже Артем Ромасюков.

Отже, 8 та 9 січня о 17:00 біля кінотеатру ім. Т. Шевченка відбудеться парад вертепів та вечір колядок. Не пропустіть!

Читайте також: Хмельничан запрошують до обласної філармонії на "Буковинське Різдво".

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую