ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відбувся вечір пам’яті В’ячеслава Чорновола

Культура 2069
Вечір пам
Вечір пам'яті, присвячений до 80-ої річниці від дня його народження.. Фото: www.facebook.com/khramhohm

Вечір пам'яті, присвячений до 80-річниці від дня його народження.

Нещодавно, у Хмельницькому обласному художньому музеї відбувся вечір пам’яті, присвячений до 80-річчя з дня народження творця української державності В’ячеслава Чорновола. Про це повідомляють на сайті музею.

До пам’ятного вечора долучилися курсанти Національної Академії прикордонної служби України ім. Б.Хмельницького, представники громадських організацій обласного центру, подільські митці, які вшанували пам’ять героїв сьогодення і світочів минулих літ хвилиною мовчання.

"В якості мистецького колажу доби шістдесятників до програми заходу були включені не тільки історичний огляд суспільно-політичного шляху Гетьмана українського козацтва Чорновола, а й вибрані поетичні та музичні твори у виконанні співорганізаторів – міської літературної спілки «Поділля»”, - йдеться в повідомленні.

Довідка:

В’ячеслав Чорновіл – непересічна особистість в українській історії. Літературний критик, громадський та політичний діяч, публіцист, один з ініціаторів створення Української гельсінської спілки, він усе своє життя присвятив руху опору проти русифікації та дискримінації українського народу. Кілька разів був ув’язнений за «антирадянську пропаганду», перебував у мордовських таборах суворого режиму і на засланні. Одним із напрямів активної діяльності В’ячеслава Чорновола став випуск у Львові журналу «Український вісник». Це було перше непідцензурне видання у республіці, в якій не було місця «прискоренню», «гласності» та іншим модним віянням перебудови. В ті часи влада ще не дозволяла існувати справді вільному друкові, але й сил заборонити його вже не було. Один із засновників національно-демократичного визвольного руху кінця 80-х -90-х рр., який породив унікальний культурний пласт шістдесятництва.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую