ye-logo.v1.2

Олена Польова: «Мій девіз: життя — як свято!»

Культура 9661
Олена Польова радить завжди казати рідним, що ви їх любите, дітей привчати до цього змалечку
Олена Польова радить завжди казати рідним, що ви їх любите, дітей привчати до цього змалечку. Фото: з Фейсбуку Олени Польової

Відома в Україні та за її межами тамада поділилася секретом жіночого щастя й гармонійних стосунків.

В дитинстві креативна ведуча весіль, ювілеїв та корпоративних свят мало чим відрізнялася від себе теперішньої: завжди активна й життєрадісна, задіяна в усіх існуючих при школі гуртках, вона встигала все, навіть знаходила час погратися ляльками. «Спортсменка, активістка і просто красуня» — саме цей крилатий вислів з відомої комедії «Кавказька полонянка» якнайкраще характеризує Олену як особистість.

«Я була всюди. І навіть встигала навчатися на «відмінно», — каже Олена. — Як знаходила час? Закон простий: чим більше ти зайнятий, тим більше встигаєш».

Своєю жагою до творчості Олена завдячує артистичним батькам. Її мама замолоду складала програми святкових заходів, вірші, батько (нині покійний) співав та грав на різних інструментах, старший брат Павло бринчав на гітарі, й передав це захоплення своїм племінникам, дітям Олени. До речі, в жодного з родини немає музичної освіти.

Вона не знає, що таке депресія. «Я постійно повторюю собі твердження типу: «я щаслива», «мені завжди і всюди щастить», особливо в такі моменти, коли бачу на годиннику однакові цифри типу 15.15 тощо. Це як своєрідна гра, — продовжує ведуча. — Коли хтось переходить мені дорогу з повними відрами, кажу: «моє здоров'я кріпне», «моя вага знижується без шкоди для здоров'я» та інші подібні вирази».

Депресії, за її словами, трапляються переважно через роботу, яка не приносить задоволення. А от Польова займається справою свого життя, її хобі переросло в її професію. «Робота для мене часто пов'язана з подорожами, які я дуже люблю: дорога, заправки, кава й харчування у маленьких кафе, романтика, готелі, якісь певні нюанси, нові міста й люди — все це надихає», — ділиться Олена. Вона стверджує, що у людини є все, аби подолати негаразди самотужки. Звісно, окрім невиліковних хвороб. «Люди здатні на дива, і вони часто їх створюють. А депресія? Сиди вишивай чи малюй, і забудеш про неї», — радить ведуча.

В житті Олена дуже легка на підйом. Обожнює ремонти, їй до смаку перевтілення квартири за один день. Тому робить це доволі часто: набридли шпалери — взяла й переклеїла.

Вона радіє, що у неї успішні діти, мама у свої 80 років жива й здорова, досі грає на гітарі та співає. «Моя матуся доволі сучасна жінка, яка радиться зі мною, в який колір пофарбувати волосся. Жінка має бути гарною завжди», — каже Польова. До речі, у неї чимало татуювань на тілі, переважно символи й молитви. Кожне з них пов'язане з якоюсь подією у житті. Для неї це життєві девізи, які з часом будуть доповнюватися.

Кожна негативна ситуація загартовує тебе ще більше

Олена Польова. Фото з "Фейсбуку" Сергія Аніськова.

Олена каже, що вдячна своїм колишнім чоловікам за певний досвід у своєму житті, вона завжди йшла вперед без вагань, задля власного щастя. У кожного, за її словами, завжди є вибір. Зі своїм теперішнім (третім) чоловіком Олегом Олена Польова познайомилася у 1999 році, коли працювала на телебаченні «Поділля-центр». Олег тоді обіймав посаду звукорежисера на студії звукозапису.

«Я захоплююся Дмитром Нагієвим і хочу, аби мій чоловік був схожий на нього: усілякі фенічки на руках, окуляри, шапки, все як у мого кумира. Тому якось взяла й сплела за вечір шапку як у Дмитра, — каже ведуча. — В житті мене надихає мій чоловік. Ми завжди і всюди разом, навіть на роботі. Приємно, коли для коханого ти королева, всесвіт. Олег колись працював у Москві, тому знає багатьох ведучих. Якось сказав, що я схожа на Валдіса Пельша, оскільки завжди знаходжу мову з публікою. Іноді, після важких вечорів, він підходить і каже, що жоден з відомих ведучих не зумів би так підібрати ключик до публіки, як я. Чути це від коханого вище всіляких похвал».

За її словами, коли захоплення дитинства стає твоєю роботою — це найкраще у житті. Вона виходить до людей як на концерт. З того часу, як Олена стала сприймати свої виступи як концерти, почала отримувати квіти, часто йде додому з цілими оберемками.

Незважаючи, що свого часу після розлучення залишилася сама з двома маленькими дітьми, зуміла стати щасливою й вдало вийти заміж. Наразі вона веде власний блог на Фейсбук та в Інстаграм, де дає дієві поради жінкам, керуючись власним досвідом. Люди почали стежити за її розповідями, радитися й ділитися наболілим. Олена розповідає про те, як правильно подолати життєву кризу, і що життя після 35 років тільки починається.

Ця доросла жінка з власним досвідом є втіленням образу щасливої людини, люди дослухаються до її порад. З сином та донькою у ведучої повне взаєморозуміння, вони завжди можуть розраховувати на її підтримку. Однак свій шлях в житті прокладають самі. «Чим важче твоїй дитині, тим більше її треба любити. В будь-якому випадку. Підтримка — найголовніше», — каже Польова.

Олена зробила собі ім'я самотужки

Олена Польова. Фото з "Фейсбуку" Андрія Синобоєва.

Раніше Олена Польова навчала діток у початковій школі, любила проводити різноманітні творчі вечори, конкурси, прищеплювала любов до театру. Навіть кліпи з їх участю знімала. Потім на телебаченні вела творчу програму «На хвилях ностальгії». Це була не просто музика, а й розповіді про кумирів, історію міста тощо. Вона завжди вишукувала щось цікаве в бібліотеці. Її слухали із задоволенням. Голос Польової й досі іноді звучить на радіо.

«Я постійно заробляла гроші. Працювала з 18 років, завжди на двох роботах: школа і базар, згодом телебачення і кафе «Прем'єра». До 40 років не знала, що таке відпустка чи повноцінний відпочинок. У вихідні — весілля, ювілеї, щовечора — «Прем'єра» тощо. Працювала, аби одягнутися й дітей прогодувати. Зараз кажу дітям: усе, що напрацюєте — ваше, відпочивати потім будете. Жити повноцінно почала після 40 років. У мене авто з'явилося у 35, «Таврія», і власне житло придбали приблизно тоді ж, взявши іпотеку на 20 років, яку вже виплатили», — ділиться спогадами Олена.

В житті жінка багато чого пройшла з високо піднятою головою і знає, що вихід є завжди. «Коли я починала працювати тамадою, мій гонорар складав лише 20 доларів. Свого часу навіть безкоштовно проводила цілу низку святкових заходів, аби зробити собі ім'я», — каже ведуча.

Тим, хто опинився у скрутному становищі, радить нізащо не опускати рук. Жити заради себе. «Діти мають бачити красиву й усміхнену маму, яка приділяє собі час, розвивається, а не зациклена лише на кухні й прибиранні. Нема грошей на салон? Можна робити різні процедури вдома, за копійки. Я сама пройшла через це. Не впала у відчай, тримала себе в руках. Зустріла кохання свого життя, і ми разом вже 15 років, — ділиться досвідом ведуча. — Нічого не приходить просто так, треба бути вірною самій собі, розвиватися, завжди знаходити час на себе. Тоді й матимете увагу чоловіка».

З багаточисельних поїздок за кордон її найбільше вразила Корея. За словами Олени, корейці працюють для майбутнього. «Там нема злочинності. Діти для них — це все. Вчитель — авторитет, якого слухаються. Вони щасливі. А новини, фільми й передачі з негативом заборонено для показу», — каже вражена ведуча.

Її гасло: «Життя — як свято!» Тому жінка радить завжди казати рідним, що ви їх любите, дітей привчати до цього змалечку. «Кажіть це просто так, від душі. Й життя стане кращим. Прощайте й будьте вдячні за усі радощі життя», — резюмує Олена Польова.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую