ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відкрили виставку «І воскрес Христос»

Культура 2781
На виставку завітали учні та викладачі школи «Нікош», мешканці та гості міста
На виставку завітали учні та викладачі школи «Нікош», мешканці та гості міста. Фото: kult.km.ua

Експозиція виставки налічує близько 20 ікон, написаних у візантійському та академічному стилях учнями школи іконопису «Нікош».

Напередодні Великодня, у Хмельницькій школі іконопису «Нікош» відкрилась виставка «І воскрес Христос».

На виставку завітали учні та викладачі дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, мешканці та гості міста, учні та викладачі школи «Нікош».

Під час відкриття виставки директор школи Микола Бенедищук зазначив, що Воскресіння Господнє – це головне і найсвітліше з усіх християнських свят. Це торжество, яке відображає всю глибинну суть християнства. Ця суть віддзеркалена в центральній іконі виставки, що має назву «Воскресіння Господнє», де ангел сповіщає жонам-мироносицям про Воскресіння Господнє.

Експозиція виставки налічує близько 20 ікон, написаних у візантійському та академічному стилях учнями школи іконопису. «Ікона – це більше, ніж мистецтво, бо іконописець повинен написати позамежний світ, використовуючи окремі символічні знаки, і цей твір ніяк не може бути копією нашої дійсності. Через ікону ми оприсутнюємо Бога, Матір Божу, ангелів чи святих», - розповів Микола Бенедищук.

Хмельничани та гості міста зможуть відвідати виставку упродовж квітня - травня за адресою: Проскурівська, 60. Вхід вільний.

Під час відкриття виставки директор школи Микола Бенедищук розповів про значення свята Великодня.

  

Експозиція виставки налічує близько 20 ікон, написаних у візантійському та академічному стилях. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую