ye-logo.v1.2

Перший великий сольний концерт гурту “KRUT” відбудеться у Хмельницькому

Культура 2553
Марина Круть: "Це перша подія такого масштабу в моєму житті"
Марина Круть: "Це перша подія такого масштабу в моєму житті"

Прес-конференцію, присвячену майбутньому виступу провела лідер гурту, хмельничанка Марина Круть

Подія відбулась вчора, 7 травня, у книгарні «Є». Марина разом із Тарасом Мартиником, диригентом камерного оркестру обласної філармонії, зустрілись зі слухачами, аби поговорити про музику та запросити відвідати спільний концерт камерного оркестру та гурту, який відбудеться 11 травня у Хмельницькій обласній філармонії.

«Мені доводилось виступати не лише в Україні, а й за її межами, – розповідає Марина Круть. – Однак це перша подія такого масштабу в моєму житті. Я маю на увазі не лише зал, а й саму творчу роботу. Музиканти, які грають в оркестрі, мають вищу музичну освіту, а учасники гурту грають «не по нотам», двоє навіть в музичну школу не ходили. Проте ми знайшли наше спільне звучання».

«Адже музика не знає меж, а ми, музиканти, розвиваємось разом з нею, – додає Тарас Мартиник. – Тому в Хмельницькій філармонії можна часто почути світові хіти року у виконанні оркестру. Ми багато працювали над звучанням майбутнього концерту».

Серед іншого Марина розповіла як іноземці сприймають українську бандуру та як вона, відома в Україні бандуристка, познайомилась із народним інструментом:

«Іноземні слухачі з більшим захопленням слухають гру на бандурі, ніж українці. Нажаль, для українців бандура – звичний інструмент. Там ж раді почути диковинку. Тому моя ціль – повернути народний інструмент в Україну, популяризувати її серед сучасних музикантів та слухачів. Я веду проект, який називається «Пісні з бандурою». У ньому я не співачка, а музикант. Ми запрошуємо відомих виконавців заспівати їх найвідоміші хіти під мій акомпанемент.

Навіть моє, особисте знайомство з бандурою відбулось майже випадково. В дитинстві я дуже хотіла грати на арфі, однак в музичній школі цього інструменту не було. Як аналог, мені й запропонували бандуру. Інструмент мене неймовірно вразив».

Андрій ЗАВЕРУХА.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую