ye-logo.v1.2

Трагіфарс та французький шансон. У Хмельницькому стартував театральний фестиваль «Відлуння»

Культура 3127

У перший день для глядачів працював Володимир Смотритель з виставою «Акомпаніатор».

 У Хмельницькому розпочався Міжнародний фестиваль моновистав «Відлуння», який триватиме протягом п’яти днів. Уже до нашого міста приїхали актори із Киргизії, Азербайджану, Косова, Казахстану, до них мають доєднатися литовці, поляки та молдовани. Також на фестиваль завітало почесне журі у складі мистецтвознавців та театральних критиків Анжеліни Рошки із Молдови, Тетяни Орлової із Білорусі, Тетяни Кіктєвої та Василя Неволова із України.

Цьогоріч фестиваль святкує два ювілеї: йому виповнюється 20 років, і 10 останніх він відбувається у Хмельницькому (до цього «Відлуння» було столичним фестивалем, через брак коштів його мали закрити, але завдяки Володимиру Смотрителю перенесли до нашого міста).

Відкривала фестиваль його засновниця Ніна Мазур.

«Фестиваль «Відлуння» - ці слова не потребують коментарів. Адже за 20 років фестиваль здобув доброї слави на міжнародному рівні, - розповідає його засновниця, президент та художній керівник Ніна Мазур. – Цього року ми вирішили частково зробити дайджест – показати вистави, які нас найбільше вразили у попередні роки. Також будуть і зовсім нові роботи».

  

Вітальне слово від виконавчого директора "Відлуння" Володимира Смотрителя та мистецтвознавця Василя Неволова, який побував на усіх 20 фестивалях.

Традиційно відкривала «Відлуння» українська вистава – «Акомпаніатор» у виконанні директора фестивалю, актора та режисера монотеатру «Кут» Володимира Смотрителя. Його герой – відомий у минулому музикант та куплетист, який поступово спустився по драбині слави вниз, в оркестрову яму. Але талан залишився з ним назавжди, незалежно від часу та обставин…

За кілька хвилин Володимир Смотритель із директора фестивалю перевтілився у героя трагіфарсу.

Трагіфарс у виконанні Володимира Смотрителя, його емоційна та напружена гра вразили глядачів. Акомпаніатор взаємодіяв із залом, звертався до глядачів і зробив їх такими ж героями п’єси, як і він сам. Бурхливі оплески не вщухали протягом десяти хвилин.

Під час вистави актор грав на акардеоні.

Сьогодні, 7 червня, хмельничани побачать дві вистави: о 15 годині «Есімде» у виконанні киргизької актриси Кулаїм Каніметової, о 19.30 – «Контрабас» у виконанні Шовгі Гусейнова із Азербайджану.

Ознайомитися з програмою фестивалю можна тут.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую