ye-logo.v1.2

В обласному музеї представили виставку картин "Метаморфози" кам'янецького художника

Культура 4416
Борис Негода поєднує творчу діяльність з освітньо-викладацькою
Борис Негода поєднує творчу діяльність з освітньо-викладацькою. Фото: автора

Переглянути експозицію можна до 15 липня.

Учора, 14 травня, у Хмельницькому обласному художньому музеї представили виставку картин Бориса Негоди «Метаморфози». Борис Михайлович – відомий український художник, графік, живописець, який мешкає у Кам'янці-Подільському. Окрім творчості займається викладацькою діяльністю.

«Вперше виставка Бориса Негоди у цих же стінах відбулась рівно 20 років тому. Сьогодні ми вітаємо талановитого художника знову тут із картинами з серії «Скіфи», «Ангели» і «Метаморфози». Їх є 20 робіт», - зазначила директорка обласного художнього музею Ольга Долінська.

За словами кураторки виставки Людмили Сковерко, у доробку Бориса Михайловича твори виконані у багатьох графічних техніках. Це літографія, офорт, суха голка, резерваж, гравюра на цинку та міді.

 

«Представлена серія виконана олійною пастеллю. Це рідкісна і кропітка техніка, яка потребує тривалого часу виконання. Створення такої роботи може тривати від місяця до року. Найбільшу частину експозиції займає серія «Ангели». Ангели – це надприродні істоти. Вони є посередниками між богом та людьми, наставляють нас на праведне і доброчесне життя. У картинах Бориса Негоди вони постають в людських рисах», - каже кураторка.

Пані Лариса додає, що творчість Бориса Михайловича відзначили на державному рівні, оскільки він має звання заслуженого художника України. Окрім того, є членом Національної спілки художників, викладачем і професором Кам'янець-Подільсього національного університету імені І.Огієнка, першим лауреатом премії імені В.Розвадовського, лауреатом премії імені Івана Огієнка.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую