ye-logo.v1.2

Іменинники місяця: які міста в області та як святкуватимуть дні народження у вересні

Культура 6047
У Хмельницькому День міста відзначатимуть 29-30 вересня
У Хмельницькому День міста відзначатимуть 29-30 вересня. Фото: з архіву

День народження святкуватимуть сім міст області.

Перший місяць осені вражає кількістю міст-іменинників на Хмельниччині. У вересня матимемо сім міст, які святкуватимуть свої дні народження, тому мешканців області чекатиме велика різноманітність культурно-освітніх заходів.

От-от відзначили 576 річницю із дня першої писемної згадки про місто красилівчани. Окрім параду вишиванок, конкурсів, виступів народних колективів, мешканців Красилова зі святом вітав хмельницький гурт «Мотор'ролла».

Щорічно у другу неділю вересня День міста відзначають у Нетішині. Святкові заходи розпочнуться із четверга, 13 вересня. У цей день в місті атомників розпочинається третій міжнародний фестиваль-конкурс «Вернісаж.ЕнергоФест». Очікують близько 200 співаків, які приїздять на фест не тільки з України, ай закордону. Окрім того, запланували флешмоб, ярмарки, конкурси і гала-концерт за участю Заслужених артистів України та учасників фестивалю.

На найближчих вихідних відзначають 809 річницю заснування міста Старокостянтинова. Запланували відкриття дошки Симону Петлюрі, спортивні змагання, виставки майстрів декоративно–прикладного мистецтва та художників. Для містян співатимуть колектив G-ART — учасник Євробачення 2017 та народна артистка України Ірини Білик.

Найбільше міст-іменнників у третю неділю вересня – Славута, Городок та Дунаївці. У Славуті на 21-23 вересня запланували відкриття пам’ятника подружжю Косач-Квітці, велопробіг, виставки, ярмарок «Дари Поділля і Полісся – 2018», спортивні змагання і святковий концерт. Що ж запланували у Дунаївцях та Городку поки не повідомляють.

В останні вихідні вересня святкуватимуть і шепетівчани. З якими урочистостями місто відзначатиме 424 річницю поки також не повідомляють, та минулого року Шепетівку з днем народження вітав гурт «Антитіла».

29-30 вересня буде що подивитись і у Хмельницькому. Обласному центрі виповниться 587 років. Як повідомляє газета «Проскурів», мешканцям та гостям обласного центру чекають виступи гуртів “The Hardkiss”, “5 Vymir”, “Patsyki z Franeka”, мистецькі інсталяції, виставки робототехніки й сучасних технологій.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую