ye-logo.v1.2

Взаємодія кольору, світла та тіні: у Хмельницькому презентували виставку Ігоря Бадяка

Культура 2896
Ігор Бадяк – учасник багатьох загальноукраїнських та міжнародних виставок
Ігор Бадяк – учасник багатьох загальноукраїнських та міжнародних виставок. Фото: автора

Митець привіз до обласного центру декілька десятків своїх картин.

Сьогодні, 26 жовтня у Хмельницькому обласному музеї зібралися шанувальники творчості Ігоря Бадяка. Львівський художник представив хмельничанам та гостям міста свої картини, які об’єднав під спільною назвою «Поміж білим і чорним».

Автор робіт розповів, що зібрані твори є своєрідним аналітичним дослідженням в царині взаємодії кольору, гри світла і тіні, поєднання непоєднаних фактур.

«Щороку влітку митець відвідує пленери, набирається вражень, емоцій, досвіду, а згодом зимовими вечорами у своїй майстерні на папері відтворює побачене, шукаючи нову, нетрадиційну образотворчу мову. За допомогою геометричних фігур, ліній, просторових тіл, плям художник демонструє багатогранність свого таланту й неординарність мислення», - розповіла присутнім ведуча заходу.

Додала, що роботи Ігоря Бадяка спонукають до інтелектуальних роздумів, творчого мислення. І водночас автор демонструє постійні пошуки нових виражальних форм та бачення світу.

Пересональна виставка живопису Ігоря Бадяка діятиме до 2 грудня.

Ігор Бадяк вивчав художній розпис у Львівському державному коледжі декоративного і ужиткового мистецтва імені І. Труша. Закінчив Львівську національну академію мистецтв. Відтоді безперервно працює в галузях станкового, монументального живопис. Окрім цього, львівський художник є учасник загальноукраїнських і міжнародних пленерів. Його роботи є у музейних і приватних колекціях Польщі, Словаччини, Румунії, Швейцарії, Франції, Чорногорії, Канади, США, Німеччини, інших країнах.

На презентацію виставки "Поміж білим та чорним" прийшло чимало хмельничан та гостей міста.

Той, хто не зміг сьогодні потрапити на відкриття виставки Ігоря Бадяка, зможе це зробити відвідавши Хмельницький обласний художній музей. Виставка діятиме до 2 грудня. Вартість квитків від 5 до 20 гривень.

Юнні шанувальники творчості Ігоря Бадяки робили на фоні його картин селфі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую