ye-logo.v1.2

В очікуванні відкриття різдвяного ярмарку: чим дивуватимуть хмельничан

Культура 6364

Під час новорічних свят у місті відбудеться дзеркальне шоу, ді-джейська вечірка та парад вертепів.

Вже за декілька днів у Хмельницькому розпочнуться передноворічні заходи – відбудеться відкриття головної ялинки міста та різдвяного ярмарку, який працюватиме з 1 грудня по 20 січня.

На вулицях міста починає панувати передноворічна атмосфера: Проскурівську прикрасили вогниками, святковою ілюмінацією, і навіть крамничні вітрини нагадують хмельничанам та гостям міста, що свято не за горами.

Біля головної ялинки, що височить, як і тогоріч, перед кінотеатром імені Т. Г. Шевченка, вже завершується монтування дерев’яних будиночків, у який продаватимуть новорічні сувеніри, іграшки та частування.

«Цього року для хмельничан та гостей міста ми підготували цікаву розважальну програму, яка буде тривати протягом усіх новорічних свят. Відкриття різдвяного ярмарку запланували на 1 грудня о 18 годині - дещо раніше, ніж минулого року. Хочемо йти в ногу з Європою, де у перший день зими стартують і новорічні святкування. Вже цієї суботи головна ялинка міста засяє яскравою ілюмінацією. Поряд запрацює і різдвяний ярмарок. У цей день перед хмельничанами виступлять хмельницькі народні колективи, а також відбудеться святкова вечірка з ді-джеєм. Завершиться дійство дзеркальним шоу, яке покажуть працівники одного з київських театрів», - розповів начальник управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артем Ромасюков.

Біля святкової атрибутики, яка незабаром прикрасить вулиці міста, вже граються дітлахи.

Не менш цікаві у Хмельницькому будуть й Андріївські вечорниці, які відбудуться 12 грудня. Саме тоді хмельничани зможуть поворожити та посмакувати калитою. Також в цей день запланований виступ гурту «Чумацький шлях» зі спеціальною святковою програмою.

«19 грудня, будемо святкувати День святого Миколая. Перед хмельничанами виступить Марина Круть зі своєю різдвяною програмою. Привітає містян і святий Миколай, який приймати у своїй гостині маленьких хмельничан з 20 грудня і до 14 січня», - розповідає Артем Євгенович.

   

Хмельницька ялинка вже майже готова до свят : працівники завершують прикрашати її новорічними вогниками. 

25 грудня у місті відкриється різдвяний вертеп. А ще цього дня хмельничани на гості міста, які прийдуть до ялинки, зможуть побачити два триметрові пряники-велитні, а також поласувати випічкою.

«В ніч з 31 грудня на 1 січня біля ялинки відбудеться святкова дискотека. Перші два дні Нового року пройдуть дитячі ранки у форматі «гуляночок». Вже 7 січня запрошуємо хмельничан поколядувати разом з місцевими фольклорними колективами, а 8 січня у місті відбудеться парад вертепів. 13-го будемо маланкувати, а 19-го відбудеться офіційне закриття усіх заходів та різдвяного ярмарку», - зазначив Артем Ромасюков.

Різдвяна ярмарка складатиметься з 45-ти будиночків, у яких будуть продавати новорічні іграшки, сувеніри та ласощі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую