ye-logo.v1.2

Фотографії синагоги в Сатанові зайняли призові місця у спецномінації «Вікі любить пам’ятки»

Культура 5693
Автор фото - Ольга Басун
Автор фото - Ольга Басун . Фото: http://wikilovesmonuments.org.ua

Знімки Сатанівської синагоги посіли друге місце.

 Уже всьоме відбувся конкурс фотографій пам’яток культурної спадщини України для Вікіпедії "Вікі любить пам’ятки". Зараз триває оголошенння цьогорічних переможців у всіх номінаціях.

Підсумки спецномінації «Єврейська спадщина» вже відомі. Як оголосили на сайті конкурсу, у цій номінації перемогло фото єврейського цвинтаря у Брацлаві, а от на другому місці — дві роботи: фото синагоги в Сатанові, зроблене у січні 2017 року та фото синагоги зсередини, зроблене у травні 2018 року.

Синагога в Сатанові є пам’яткою містобудування та архітектури України національного значення. Датується 1532 роком, є характерним твором у стилі ренесансу. Це один із найкращих зразків синагог оборонного типу, які збереглися до нашого часу.

«У рамках спеціальної номінації оцінювалося понад 300 світлин синагог та єврейських кладовищ. До списку також додано ті об’єкти, які не мають охоронного статусу. Журі спецномінації виділило шість робіт у рамках анонсованих трьох призових місць. Синагога у Сатанові може вважатися пам’яткою-фаворитом — вона представлена аж на трьох світлинах», - йдеться у повідомленні.

Автор — Олександр Мальон Фото: wikilovesmonuments.org.ua

Церемонія нагородження переможців української частини міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки» відбудеться 15 грудня 2018 року у Києві.

Нагадаємо, минулого року три призових місця спецномінації «Вікі любить пам’ятки» зайняли банери пам’яток Хмельниччини.

Довідка: «Вікі любить пам’ятки» (Wiki Loves Monuments) — фотоконкурс пам’яток культурної спадщини, що проводиться в понад 50 країнах світу регіональними відділеннями Фонду Вікімедіа та волонтерами спільноти Вікімедіа, в тому числі в Україні — громадською організацією Вікімедіа Україна. Мета конкурсу — зібрати фотографії всіх пам’яток культурної спадщини світу і розмістити їх у Вікісховищі, що дасть змогу проілюструвати статті Вікіпедії — вільної енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони людей в усьому світі. Конкурс триває з 1 по 30 вересня включно. Упродовж цього часу фотографи і фотолюбителі різних країн завантажують свої фотографії у Вікісховище. До першого листопада в кожній країні відбирають найкращі фотографії, що будуть представлені на суд міжнародного журі.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую