ye-logo.v1.2

В Меджибожі селищну раду перетворили... на арт-галерею

Культура 2315
Окрім популяризації туризму новостворена галерея стала креативним простором для роздумів
Окрім популяризації туризму новостворена галерея стала креативним простором для роздумів . Фото: Сергія Щура

У громаді обрали кращі світлини фотоконкурсу «Меджибіж – містечко біля Бога».

В Меджибізькій об’єднаній територіальній громаді визначилися з кращими світлинами фотоконкурсу «Меджибіж - містечко біля Бога». Його оголосили ще навесні. До участі запросили не лише жителів громади, а й усіх, хто подорожує туристичними стежками краю та фіксує цікаві моменти, туристичні об’єкти, шукає незвичайні ракурси та надихається перлинами меджибізького краю. З трьох сотень світлин, які надійшли на конкурс, обрали три десятки кращих у найрізноманітніших номінаціях – від таких, що стосуються культурної спадщини – до промислових об’єктів та «родзинок» сіл, що входять до Меджибізької об’єднаної громади.

Нині з кращих світлин організували виставку, котра прикрашає коридори селищної ради, перетворивши їх на справжню арт-галерею. Далі, кажуть, організатори, вона помандрує до Меджибізької фортеці, а згодом, можливо, колекцію світлин-переможців покажуть і в обласному центрі.

"Ці фото створили атмосферу сучасної галереї в невеличкому містечку. Жителі громади отримують величезну порцію позитиву. Приємно споглядати, як мешканці шукають фото із свого села, захоплюються краєвидами та архітектурою населених пунктів громади. Багато з них уже встигли стати постійними відвідувачами цієї Меджибізької фотогалереї", - каже головний спеціаліст відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Меджибізької ОТГ Сергій Щур.

На території Меджибізької ОТГ є чимало архітектурних пам’яток національного та місцевого значення.

Сергій Щур додає, що, як і було задумано, світлини розкрили красу Меджибізької громади, показали цікаві місця для відпочинку та розвитку “зеленого” туризму. Адже в громаді знаходиться чимало архітектурних пам’яток національного та місцевого значення. На фотографіях зображені краєвиди та архітектура Меджибожа, Требухівців, Ставниці, Голоскова, Головчинець, Лисогірки, Русановець, Волосовець, Западинець та Шрубкова.

  

Участь у фотоконкурсі взяли фотографи з різних міст України.

«На виставці присутні роботи таких відомих на Хмельнипччині фотографів як Сергій Аніськов, Олександр Соленцов, Сергій Зисько, Микола Двужилов, Олександр Колосовський... Неймовірні фото на конкурс надіслала відома мандрівниця з Кам’янця-Подільського Ірина Пустиннікова, а також участь взяли фотографи з Рівного, Красилова, Славути, Ярмолинець та інших міст. Чимало робіт надіслали жителі Меджибізької громади, зокрема: Володимир Новак (с. Голосків), Лариса Шуляк (с. Головчинці), Григорій Корецький (с. Требухівці) та інші», - додає Сергій Щур.

Як зазначають організатори, окрім популяризації туризму новостворена галерея стала креативним простором для роздумів та дала можливість жителям громади подивитися на красоти рідного краю по-новому, впевнитися, що прекрасне – поруч.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую