ye-logo.v1.2

Розтопити крижане серце: в обласному театрі покажуть зимову казку «Снігова королева»

Культура 3374
«Снігову королеву» покажуть на сцені обласного театру
«Снігову королеву» покажуть на сцені обласного театру. Фото: автора

Перед виставою малечу очікує зустріч із новорічними персонажами.

Уже наступного тижня маленьких хмельничан запрошують на виставку «Снігова королева». Актори Хмельницького обласного театру імені Михайла Старицького на сцені покажуть відомий твір Ганса Крістіана Андерсена. Ну а перед виставою на маленьких глядачів очікує зустріч із головними новорічними героями біля святково вбраної ялинки у фойє театру.

«Ми пропонуємо юним глядача казку з мотивами Андерсона у переробці Євгена Шварца «Снігова королева». Окрім естетики, театр для дітей має нести функцію ще й освітянську. Тому обрали твір, який є взірцем класичної дитячої драматургії. Дехто тільки познайомиться із казкою, дехто уже її знає. Окрім того, п'єса сама собі виховна», - каже режисер театру Дмитро Гусаков.

За його словами, Герда - головна героїня казки, зустрічає багато персонажів, які на початку ставляться до неї не дуже позитивно. Своєю вірою в те, що вони можуть змінитися і стати кращими, дівчинка також їх змінює. Тому, на думку режисера, головна ідея цієї п’єси – показати, що віра в іншу людину може творити чудеса.

Дмитро Гусаков додає, що сцену перетворять у казковий світ. Окрім декорацій, магічності постановці додаватиме створена атмосфера - музика, світло та костюми.

Олександр Віт зіграє роль Ворона

Ворона у казці «Снігова королева» грає актор театру Олександр Віт. Разом із Вороною його персонаж супроводжує головних героїв упродовж всієї розповіді.

«Ворон і Ворона - це перші, хто трапляється Герді на шляху пошуку Кая, і вони перші кидаються їй на допомогу. Для Ворона ця допомога, як можливість відчути свою необхідність. Ну, а як це все відбувалося, які пригоди чекали персонажів, глядачі зможуть побачити на виставі», - каже Олександр Віт. 

Виставу«Снігова королева» покажуть 25 грудня о 12.00 годині у Хмельницькому музично-драматичному театрі Імені М. Старицького (вулиця Соборна). Вартість квитків від 50 гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую