ye-logo.v1.2

Новий рекорд: 12 тисяч хмельничан читали патріотичну книгу

Культура 4010
 Сьогодні у Хмельницькому був встановлений рекорд України у категорії «Масові заходи»
Сьогодні у Хмельницькому був встановлений рекорд України у категорії «Масові заходи». Фото: автора

Протягом січня-лютого школярі та дошкільнята Хмельницького долучилися до флешмобу «Плекаймо українську мову».

Сьогодні, 5 лютого в обласному центрі підбили результати флешмобу, під час якого маленькі хмельничани по черзі читали книгу відомої письменниці Лариси Ніцой «Незламні мураші». 

«Почали ми читати цю книгу під час зимових канікул. Хотілося б, щоб наші дітки менше часу проводили з гаджетами, а більше з хорошими українськими книгами. Тож ми обрали книгу Лари Ніцой «Незламні мураші» та запустили своєрідний флешмоб у місті. Її читали поодинці, у двох, групами і навіть класами. Дітки виставляти відео у Фейсбук, яке знімали під час читання та підписували хештегом #плекаймоукраїнськумову. Незабаром ми зрозуміли, що кількість учасників, які долучилися до доброї справи, досить велика. На підбиття підсумків флешмобу ми запросили представників з Книги рекордів України, які б підрахували учасників читання та сказали, чи встановили ми рекорд у категорії «Масові заходи», - розповіла на початку заходу заступник міського голови Хмельницького Галина Мельник.

12 тисяч хмельничан протягом січня-лютого прочитали книгу Лари Ніцой "Незламні мураші".

Декілька сотень освітян та учасників флешмобу з нетерпінням чекали, що ж скажуть представники Книги рекордів. Хвилювалася й автор книги «Незламні мураші» Лариса Ніцой, яка теж приїхала на захід.

На підбиття підсумів флешмобу приїхала казкарка Лариса Ніцой.

«Це вражаюча для мене подія. Чому? Я мрію про українську Україну. Це так як польська Польща, німецька Німеччина, як угорська Угорщина… У цьому нічого дивного, адже це наша країна, яка повинна бути наповнена нашими акцентами і нажаль, цього мало сьогодні у нашій державі. Але це є в Хмельницькому! Українське у вашому місті відчувається на кожному кроці. Я приїжджаю на залізничний вокзал і там бачу барельєф Грушевського, їду містом – бачу пам’ятник Богдану Хмельницькому, іду міськими алейками і бачу лавочки місцевий майстрів. І навіть на стінах міської ради висять картини місцевих художників.Так повинно бути всюди. І оцей флешмоб читання моєї книги – це для мене подвиг, адже саме це є українська Україна і з Хмельницького мають брати усі приклад», – зазначила казкарка Лариса Ніцой.

На захід прийшли освітяни та учасники флешмобу #плекаймоукраїнськумову

Після виступів дитячих колективів до мікрофона підійшла представник Книги рекордів України Аліна Скоморохова. 

«Мені дуже приємно фіксувати рекорд, який фактично створили дітки Хмельницького. Це свідчить про те, що діти – не наше майбутнє, а наше сьогодення. І з великою радістю проголошую, що протягом січня-лютого у Хмельницькому був встановлений рекорд в категорії «Масові заходи» із залученням максимальної кількості дітей та дорослих до читання української книги. Кількість учасників флешмобу – 12 тисяч осіб. Рекорд встановлено!», - сказала Аліна Скоморохова.

Диплом з встановлення рекорду вручили міському голові Хмельницькго Олександру Симчишину.

До речі, на цьому даний флешмоб не закінчився. Освітяни Хмельницького передали естафету своїм колегам з інших міст України, які прийняли виклик.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую