ye-logo.v1.2

Фестивальний сезон у Кам’янці відкриють українські письменники

Культура 2066
У Кам
У Кам'янці стартує фестивальний сезон. Фото: з архіву редакції

Стартує сезон вже у середині березня.

Березень у місті над Смотричем обіцяє бути по-справжньому фестивальним. Тут вчетверте відбудеться поетичний «Поділля Open», вперше потішить комедійний «Штрикало», а також всьоме пройде танцювальний фестиваль «Радея-Dance». А головне, як повідомляють у прес-службі Кам’янець-Подільськогої міської ради, вхід на усі заходи буде безкоштовний.

Відкривають сезон письменники. «Майстер гостросюжетних детективних історій Андрій Кокотюха, дитячий письменник Сашко Дерманський, художниця, науковець та педагог Марина Павленко та багато інших авторів проведуть творчі зустрічі в Кам’янці-Подільському в рамках четвертого поетичного фестивалю «Поділля Open», - йдеться у повідомленні.

Пройде він 15-16 березня в різних локаціях міста, зокрема у бібліотечних філіях. Відкриття і автограф-сесія з письменниками відбудеться першого дня о 14.00 в міському Будинку культури. Організатори обіцяють, що цікаво буде різним віковим категоріям, а особливо молоді.

А вже через тиждень, 23-24 березня, море позитивних емоцій кам’янчанам і гостям подарують учасники Першого Всеукраїнського фестивалю комедії та естрадного гумору «Штрикало». Відбудеться він у міському Будинку культури.

«На сцені міського Будинку культури виступатимуть не лише місцеві колективи, але й виконавці з інших областей, зокрема й гість фестивалю – гумористичний театр «Кум» з Івано-Франківська», - додають у прес-службі.

Вікенд 28-30 березня буде танцювальним. У місті відбудеться вже добре відомий Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Радея-Dance», за всю історію якого журі переглянули більше півтисячі танцювальних номерів. У повідомленні йдеться, що за шість років цей захід прийняв понад 220 колективів із 20 областей України. Цьогоріч його перенесено з площі біля Ратуші на площу біля Будинку культури.

Всього протягом року у Кам’янці-Подільському запланували близько 40 фестивалів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую