ye-logo.v1.2

На сцені хмельницького театру вперше поставлять комедію Шекспіра

Культура 4381
Творчий колектив представить глядачу виставу за п
Творчий колектив представить глядачу виставу за п'єсою Вільяма Шекспіра - "Приборкання норовливої". Фото: автора

Хмельничанам покажуть «Приборкання норовливої».

Днями у Хмельницькому відбудеться прем’єра вистави «Приборкання норовливої». За майже 90-літню історію театру Старицького комедії Вільяма Шекспіра не мали сценічного втілення на хмельницькій сцені.

Чим здивують хмельничан та які складнощі виникли під час підготовки до вистави розповів головний режисер театру Старицького Дмитро Гусаков.

«Шекспір брався за всю історію нашого театру два рази: в сезоні 1952-53 років – «Оттело» та в сезоні 1977-78 років – «Макбет». Але це були трагедії, а комедій у нас не було жодної. У нас виникла ідея зробити історичний крок й освоїти цю нішу. Цікаво було попрацювати з текстом Шекспіра, - зазначив режисер. – Символічно, що прем’єра відбудеться у День театру, а театр завжди асоціюється з Шекспіром».

Головний режисер театру Дмитро Гусаков розповів про підготовку до вистави.

Постановка комедії «Прибокання норовливої» розроблена у класичному стилі, але з сучасним баченням. За словами головного режисера театру, сучасного одягу та переінакшення місця дії у виставі не буде. «Коли на цій сцені вже сотні разів бралися за українську класику, то з нею було цікаво працювати у новому контексті. А з Шекспіром комедій ніколи не було, - додає Дмитро. - У середньовічному театрі вистави йшли по 3-4 години. Таймінг дуже великий. Тому були складнощі, як скоротити текст і нічого важливого не пропустити. Вдалося його зменшити майже вполовину, але це була точна робота, як в хірурга».

Прем’єра вистави «Приборкання норовливої» відбудеться у середу, 27 березня, на сцені академічного музично-драматичного театру імені Михайла Старицького (вул. Соборна, 60). Початок о 19:00.

Комедію «Прибокання норовливої» покажуть у класичному стилі.

«Приборкання норовливої» - одна з найпопулярніших комедій Шекспіра.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую