ye-logo.v1.2

Травневі фестивалі в Україні: куди поїхати на вихідні

Культура 2794
Фестивалимо у травні
Фестивалимо у травні. Фото: з архіву редакції

Найцікавіші фестивалі, заплановані у травні, в нашому матеріалі.

Традиційно активний сезон фестивалів розпочинається в травні. Тепла весняна погода сприяє вдалому проведенню подій під відкритим небом. Ми вирішили пошукати, які фестивалі готуються в Україні у травні і підготували короткий дайджест.

Музичні, історичні, літературні, мистецькі фести пройдуть у різних містах України протягом кількох наступних вихідних. Серед них рок-фестиваль у Хмельницькому «Rock&Buh», який розташується у Молодіжному парку.

Третій рок-фестиваль у Хмельницькому запланували на 24-26 травня. Цього року організатори вирішили зробити його масштабнішим і збільшили кількість сцен. На головній сцені виступатимуть традиційно лише рок-виконавці. На другій буде і альтернатива, і інші стилі музики. Також буде невелика локація з третьою сценою, де гратимуть діджеї. Більше сорока гуртів та виконавців виступлять у Хмельницькому на фестивалі «Rock&Buh», хедлайнерами цього року стануть «СКАЙ», «O.Torvald» та «ТНМК».

Одразу два фести протягом 17-19 травня заплановані у Кам’янці-Подільському: фестиваль повітряних куль та історичний фестиваль «Тріумфальна арка». Цього року у травні відбудеться річниця першого польоту на повітряній кулі в Україн, з цієї нагоди відкривають новий фестиваль «Тріумфальна арка». До 235-річчя від дня першого запуску повітряної кулі в Кам’янці-Подільському 18 травня цього року буде проведено реконструкцію цього польоту.

У Києві відбудеться «IX Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». Триватиме він з 22 по 26 травня у «Мистецькому арсеналі». Тисячі книжок, зустрічі з українськими та іноземними авторами, автограф-сесії, презентації, спеціальні проекти та виставки, ярмарок ілюстраторів та багато іншого відбудеться під час фесту. У фокусі цьогорічного Книжкового Арсеналу —тема співжиття, спільного буття на підставі цінностей і домовленостей. Спеціальна програма «Сусідство: відкрите питання». Детальніше про фестиваль читайте за посиланням.

Фестиваль «Під Покровом Тризуба» протягом 25-26 травня проходитиме у Боярці, на Київщині. Фестиваль у своїй сутності має глибоке історичне підґрунтя, а саме історію краю у період Перших визвольних змагань 1917-1921 років. На фестивалі діють локації: дитяча галявина, дискусійний клуб, мілітарі зона, виставковий майданчик, окремо представлений сектор з реконструкторами українського вояцтва ХХ століття. Увечері починає роботу головна сцена, де виступають відомі, яскраві, свідомі українські гурти, а також зарубіжні колективи. Детальніше тут.

48-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» розпочнеться 25 травня і триватиме до 2 червня. Започаткований у 1970 році, фестиваль «Молодість» складається з конкурсних та позаконкурсних програм: це короткометражні й повнометражні стрічки молодих режисерів, дитячі фільми та фільми, присвячені ЛГБТ-спільноті, ретроспективні покази й інші події. Цьогоріч відкриття фестивалю було перенесено з жовтня на кінець травня, а після його завершення розпочнеться проект «Дні Українського кіно», мета якого — показати сучасні вітчизняні фільми мешканцям невеликих міст України. Інформацію про це можна знайти на сайті.

Фото: parkkyivrus.com

Фестиваль середньовічного бою. Чемпіонат світу з середньовічного бою. З 16 по 19 травня у «Парку Київська Русь”», що розташований в селі Копачів Обухівського району, буде проходити Фестиваль середньовічного бою, в рамках якого паралельно відбудеться й Чемпіонат світу з цього виду спорту. Це грандіозна подія міжнародного масштабу, яка вперше проходитиме в Україні за всю історію його існування. На полі бою збереться близько тисячі лицарів із сорока країн світу – від Канади до Китаю та Європи. Всі вони вони приїдуть до України, щоб позмагатися в бойовому мистецтві. Детальніше тут.

Фестиваль сучасної молодої культури #NWE (25-27 травня) у Львові. New Wave Exhibition – креативна платформа, довготривалий проект, мета якого формувати, розвивати та презентувати сучасну молоду культуру. Формат — шоу з елементами: візуальної експозиції, 3-х сцен електронної музики, воркшопів, кіно, лекцій, театру та літератури, та багато іншого. Цьогорічний третій фестиваль креативних індустрій відбудеться 25-27 травня. Інформація і квитки тут. 

Фестиваль дитячого читання «Книгоманія» триватиме з 17 по 19 травня у Львові. Дитячий форум – це 3 дні читання, конкурсів, квестів, ігор, майстер-класів, наукових дослідів, спортивних розваг, подій для батьків та освітян, а також книжкові новинки від українських видавців. Цього року форум відбудеться у форматі великої гри «Супергерої рятують планету». Основна місія заходу – здобути суперсили, стати Супергероєм та врятувати Планету «Книгоманія» від екологічної катастрофи.

Неподалік від Мукачево в Чинадієвському замку в кінці травня пройде 6-й міжнародний фестиваль середньовічної культури «Срібний Татош». Гостей чекає справжнє Середньовіччя - з прекрасними і дамами і благородними лицарями! Тут оживе середньовічний епос легенд, змагатимуться українські, словацькі, угорські лицарі і відродиться слава колишніх епох. На очах у глядачів постануть автентичні поєдинки тих часів: на мечах і алебардах. Тут також можна буде послухати хорошу музику і смачно поїсти. Всі бажаючі візьмуть участь у старовинних забавах, навчаться середньовічних танців і навіть зможуть пустити стрілу з лука або арбалета. На фестивалі вас чекають цікаві майстер-класи, ярмарки-продажі і нічний fire-шоу. Детальніше тут.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую