ye-logo.v1.2

За три дні до «Rock&Buh»: організатори розповіли, що підготували

Культура 5184

На фестиваль витратили майже півтора мільйона гривень.

Вже цієї п’ятниці, 24 травня, у Хмельницькому стартує третій фестиваль «Rock&Buh». Відбуватиметься він впродовж трьох днів на трьох сценах у Молодіжному парку. Традиційно, вхід для відвідувачів буде безкоштовним.

Як зазначив міський голова Олександр Симчишин, цілком можливо, що третій «Rock&Buh» пройде за специфічних погодніх умов. Під час брифінгу організатори заявили, відбудеться рок-фестиваль за будь-якої погоди в заплановані терміни, 24-26 травня.

Загалом на рокерському фестивалі цього року виступлять 37 виконавців. Хедлайнерами стануть гурти «СКАЙ», «O.Torvald» та «ТНМК»«Ажіотаж навколо нашого «РокБугу» був шалений. Нам надійшло 176 заявок по гугл-формі. З них ми відібрали 11 учасників. Буде повноцінна друга сцена, чого не було минулого року. На ній у перший день будуть представники рок-музики, а на другий і третій день звучатиме більш легка музика. Хто захоче слухати більш важку рок-музику, зможуть її почути на головній сцені. Серед гуртів є сім хмельницьких колективів», - розповів начальник управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артем Ромасюков.

Третя сцена на фестивалі буде електронною. Крім того, на ній організують «Музичну лабораторію». «Це буде освітня локація, куди можна приводити дітей, які нічого не вміють, а ми їх будемо вчити. Під вечір ми будемо туди кликати досвічених музикантів, які зможуть надавати майстер-класи гри на гітарі чи бас-гітрарі для музикантів-початківців. Пізніше хочемо, щоб це перетворилося на так звані «джеми», де гратиме купа музикантів на різних інструментах. Ми об’єднаємо і рокерів, і електронників, тоді народжуються нові стилі», - сказав один зі співорганізаторів фестивалю Андрій Захарко (Зоїн).

Під час фестивалю будуть курсувати додаткові нічні тролейбуси. Фото: автора

На фудкорті фестивалю цього року буде представлено 10 місцевих рестораторів. Як зазначили організатори, міцних алкогольних напоїв у продажу не буде, а от розливне пиво придбати можна буде.

Запланували й кілька цікавинок для «Rock&Buh 2019». «Один з наших партнерів організує цікаву атракцію. Вони бензопилами будуть випилювати протягом трьох днів логотип нашого фестивалю, який залишиться в парку «Молодіжному». Крім того, всіх охочих будуть одружувати на фестивалі. Кожен, хто прийде з парою, зможе отримати цікаве свідоцтво, сфотографуватися під аркою», - додав Артем Ромасюков.

Що може завадити проведенню фестивалю – погода, кажуть організатори. «Встановлюючи сцену під час Днів Європи, стільки разів вантажівка з обладнанням застрягала, її доводилось витягувати. Це берег річки, а річка виросла, на кілька метрів збільшилась кількість води. Вперше за останні років тридцять зі всіх дев’яти шлюзів тече вода. Якщо будуть дощі, це ускладнить роботу, у тому числі і комунальних служб, але впораємося», - говорить Олександр Симчишин.

Загалом на організацію фестивалю з міського бюджету витратили 1 мільйон 490 тисяч гривень. Згідно рішення виконкому, «Rock&Buh» триватиме до 24 години, але у деякі дні він може закінчуватися трохи раніше. Як і минулого року, з боку парку на вулиці Бандери фестивальників розвозитимуть додаткові нічні тролейбуси.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую