ye-logo.v1.2

На «Республіці» фестивальників вчитимуть прийомам самооборони

Культура 2484
На фестивалі буде ще більше соціальних ініціатив
На фестивалі буде ще більше соціальних ініціатив. Фото: з архіву

Фестиваль стартує наприкінці серпня.

Вдруге «Respublica FEST» відбудеться у Хмельницькому в Молодіжному парку. Як писав сайт «Є» раніше, цього року буде безкоштовний вхід на всі три дні фестивалю, 30 серпня – 1 вересня. Організатори вже анонсували кілька цьогорічних новинок, але й далі продовжують розповідати, що цікавого підготували для відвідувачів фесту.

За словами організатора «Республіки» Андрія Зоїна, тепер на фестивалі свою локацію матимуть й правоохоронці.
«Можливо не на всіх, але на нашому фестивалі це актуально. Адже ми не суто музичний фестиваль, але й фестиваль, на якому є багато різних соціальних ініціатив. Ми давно хотіли організувати подібну локацію. Років п’ять тому ми проводили на «Республіці» майстер-класи з самозахисту для хлопців, - згадує Андрій. - У нас було багато «неформалів», які не займались спортом і не знали як себе захистити. Тому ми вчили їх самооборони, основним прийомам, які допоможуть їм вижити на вулиці. А тепер ми робимо таке ж для дівчат, адже є багато насилля, в тому числі і в сім’ї. Тому такі знання будуть в будь-якому випадку корисними».

Сьогодні охочим хмельничкам провели майстер-клас із самозахисту в приміщені Нацполіції.

Локація з практичними майстер-класами поліцейських діятиме вдень, коли не працюватимуть музичні сцени. Організатори зауважують, що цікаво це буде й для хлопців.

Подібні заходи хмельницькі правоохоронці вперше спробували під час молодіжного фестивалю «My Fest». «Ми проводимо співпрацю з нашими фестивалями у рамках проєкту «Інститут соціальних перемовників для того, щоб була налагоджена комунікація між поліцією та громадськістю. На «Республіці» мають бути майстер-класи щодо самооборони. Навчимо дівчат та жінок в ситуаціях, небезпечних для життя, які прийоми самооборони можуть бути корисні. Також на нашій локації хочемо залучити молодь та дітей. Буде проведено ряд заходів щодо гендерної рівності, розважальні заняття для діток», - говорить керівник проекту «Інститут соціальних перемовників» Роксолана Іванова.

Нагадаємо, для хмельничан з інвалідністю на «Республіці» створять безбар'єрне середовище. Як розповіли огранізатори, тепер на фестивалі створюватимуть дерев’яні скульптури. А електронна сцена фестивалю працюватиме від сонячних батарей.

Дівчат навчатимуть, як захистити себе у небезпечній ситуації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую