ye-logo.v1.2

Найгарячіші фести України: куди поїхати у серпні

Культура 2497
Наприкінці серпня у Хмельницькому відбудеться "Республіка"
Наприкінці серпня у Хмельницькому відбудеться "Республіка". Фото: з архіву

Останній місяць літа буде насичений яскравими фестивалями.

Активний сезон фестивалів триває. Музичні, історичні, сімейні, мистецькі фести пройдуть у різних містах країни протягом найближчого місяця. Кількаденні опен-ейри не залишать байдужими відвідувачів, тож ми підготували чергову підбірку найбільш очікуваних фестивалів в Україні протягом місяця.

«Бандерштат»

Вже завтра стартує під Луцьком у селі Рованці фестиваль українського духу «Бандерштат». Триватиме він впродовж 2-4 серпня. За роки існування фестиваль став візитівкою Луцька. Пам’ятати свою історію та гідно творити нову – важливий лейтмотив «Бандерштату». Щороку сюди приїжджають тисячі людей з різних куточків України та з-за кордону. Одна із найбільш довготривалих традицій «Бандерштату» – не вживати спиртне. Фестиваль пропагує ідеї здорового способу життя. Багатотисячна публіка щороку із задоволенням відривається під потужну музику без впливу алкоголю. Щороку тут можна побачити і поважних ветеранів, і безтурботних діток. Усім є чим зайнятися. Невід’ємна частина «Бандерштату» – зустрічі із лідерами думок.

Woodstoсk Ukraine

Протягом 7-9 серпня у Свірзькому замку, Львівської області триватиме безкоштовний фестиваль «Woodstoсk Ukraine». Фест унікальний тим, що його проводять поблизу фантастичного замку та неймовірної краси озера. На фестивалі можна буде не лише безкоштовно набратися позитиву, але й побути благодійником — захід присвячений розвитку волонтерського руху в Україні. Фест пройде від лозунгом «Мир, музика, любов!».

ЗАХІД festival

Триватиме з 14 по16 серпня у «Чарівній долині», Родатичі біля Львова. Як зазначають організатори дійства, «Захід» — це головний open air фестиваль України. Так це чи не так ви можете переконатися на власні очі. «Захід» нагадує європейські фести: з десятками тисяч гостей, крутими групами на сценах (їх є кілька), ріками пива. Організатори підібрали чимало відомих гуртів, при чому не лише українських — на фест приїдуть навіть гості з США.

Схід-рок

Протягом 22-23 серпня у Тростянці, Сумської області. Гості фестивалю зможуть насолодитися і відомими українськими гуртами і закордонними зірками. Зокрема, для них виступатимуть BRUTTO (Білорусь), MadCraft (Фінляндія) та українська група O.Torvald. Крім того, фестиваль проводять у фортеці ХVІІІ століття. Тож ви не лише зможете слухати музику, відпочивати з друзями і знаходити нових знайомих, але й насолоджуватися старовинною архітектурою.

Республіка

Вдруге «Respublica FEST» відбудеться у Хмельницькому в Молодіжному парку. Цього року буде безкоштовний вхід на всі три дні фестивалю, 30 серпня – 1 вересня. Організатори вже анонсували кілька цьогорічних новинок, але й далі продовжують розповідати, що цікавого підготували для відвідувачів фесту. На фестивалі звучатиме рок, поп та електронна музика. Для людей з інвалідністю на «Республіці» створять безбар'єрне середовище. На фестивалі запланували чимало експериментальних частин. До прикладу, електронна сцена працюватиме від сонячних батарей, а поліцейські проводитимуть майстер-класи із самооборони.

Найочікуваніші фести місяця.

Одразу кілька масштабних фестивалів протягом серпня запланували у Кам’янці-Подільському:

«Forpost Medieval Market»

Протягом 16-18 серпня проходитиме середньовічний фестиваль-ярмарок в Кам`янці-Подільському «Forpost Medieval Market» від організаторів уже відомого всім «Форпосту». На території Старого замку і Старого міста проходитимуть: ярмарок хенд-мейд майстрів, майстер-класи з традиційних ремесел, лицарський турнір, карнавальна хода, концертна програма, квест-ігри для дорослих та дітей. Доповнять програму середньовічна вулична музика й театр. Автентичності заходу додасть середньовічне містечко.

Мотофестиваль у середньовічному стилі «Dark Ages»

У ці ж дні, 16-18 серпня, запланований мотофестиваль у середньовічному стилі «Dark Ages», Старий замок. Організатори триденного свята обіцяють для всіх гостей і жителів міста середньовічну програму, ярмарок, факельну карнавальну ходу та… інквізицію. Усе відбуватиметься на території Старої фортеці. На сцену фестивалю вийдуть гурти не тільки з України, а й з-закордону: «Lity taler», «Galsi band», «Яppa», «Green Blaze», «Shamrоcks», «Singging fluite», «Blackbarry beat», «Vera Brener», «Danil Menestrel».

Військово-історичний фестиваль «Остання столиця»

Триватиме протягом 23-25 серпня. Цього року в рамках програми - знакові події української культури. Згадається та вшанується доба Директорії, етап становлення української державності 20-х років минулого століття. Тож цього року «Остання столиця» буде особливою, як і відзначення 100-річчя УНР у Кам'янці-Подільському. Адже дата увійшла до переліку пам'ятних на національному рівні.

Хмельниччина цього року також не відстає у розвитку фестивального руху. Одразу у кількох районах області у серпні також відбудуться колоритні фестивалі, які варто відвідати:

Фестиваль часнику

у селі Песець чи не найбільша база вирощення насіннєвого часнику. Вже втретє у серпні до села Песець, що у Новоушицькому районі, з’їдуться науковці, товаровиробники, селекціонери і всі, кого тим чи іншим чином цікавить часник. Цього року фестиваль проведуть у суботу 17 серпня. Упрограмі будуть і серйозні блоки, і розваги.

Фестиваль «Подільський витязь – Устим Кармелюк»

На Летичівщині проведуть фестиваль народної творчості, присвячений Устиму Кармелюку. Відповідний проект став одним з переможців у конкурсі «Малі міста – великі враження». Відбудеться він 17 серпня в селі Кудинка Летичівської ОТГ. За локацію вибрали цей населений пункт неспроста. Саме тут досі живе чимало легенд, пов’язаних з Кармелюком.

ЛісапетФест

Всеукраїнський фестиваль-конкурс гумору та народної i авторської жартiвливої пiснi «Лісапетфест 2019» пройде 17-18 серпня цього року у селі П'ятничани Чемеровецького району. Відбудеться він на батьківщині переможцiв 5 сезону телевiзiйного проекту «Україна має талант» аматорського народного театру пiснi «Лісапетний Батальон». Планується, що фестиваль стане щорічним і включатиме дві номінації: найкращий автор і виконавець гумористичного розмовного жанру та найкреативніший самодіяльний вокальний коллектив.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую