ye-logo.v1.2

«Республіка» стане тихішою: організатори розповіли про новинки фестивалю

Культура 5257
фестиваль відбудеться у Молодіжному парку
фестиваль відбудеться у Молодіжному парку. Фото: з архіву редакції

Три дні, три сцени і безкоштовний вхід очікують на відвідувачів.

Вдруге «Respublica FEST» відбудеться у Хмельницькому в Молодіжному парку. Цього року фестиваль триватиме з 30 серпня по 1 вересня. Організатори раніше вже анонсували кілька цьогорічних новинок, тепер презентували наповнення триденного фесту.

Як розповів директор фестивалю Андрій Зоїн, цього року на території фестивалю буде розташовано три сцени. Облаштують головну, малу та електронну сцени. Хедлайнерами стануть гурти «Без обмежень», «Жадан та собаки» і реп-виконавиця «Альона Альона».

«Цього року нас підтримав Український культурний фонд. Завдяки цьому в нас стоятиме окрема сцена для молодих гуртів. Адже, зазвичай, такі гурти беруть на фестивалі тільки, щоб поставити першими, коли ще нікого немає. До прикладу, у нас хотіли виступити близько 400 музичних колективів, але ми не можемо їх взяти, бо люди йдуть на фестиваль слухати відомі гурти. Ми написали проєкт на підтримку молодих гуртів і стали одним із чотирьох фестивалів України, де на окремій сцені гратимуть молоді музиканти. Щодня на «Республіці» виступатиме шість молодих колективів», - зазначив Андрій Зоїн.

Пресконференція "Республіки 2019"

Нестандартну пресконференцію до «Республіки» організували посеред Південного Бугу.

Електронна сцена цього року буде незвичайною. Як писав сайт «Є» раніше, планується, що вона працюватиме від сонячних батарей, а побудують її з кубів зі пресованого пластику. «Минулого року у нас був ресайклінг пластику. Коли ми відвозили його на переробку, я помітив, що пластик пресують у великі куби. Тепер ми домовилися, що візьмемо такі куби, і з них побудуємо одну сцену. Таким чином зможемо привернути увагу до проблеми переробки сміття», - додав організатор фесту.

Головна сцена фестивалю стане тихішою. За словами організаторів, на таке рішення повпливало одразу кілька факторів. «Завдяки цьому буде менше скарг на шум від місцевих жителів, це більш екологічно та дешевше», - каже Андрій Зоїн.

Музичні сцени працюватимуть до 23-ої години. А щоб наповнити «нічне дозвілля» фестивальників, організатори планують влаштувати або нічні покази кіно просто неба, або на одному з фудкортів звучатиме акустична програма.

Для хмельничан з інвалідністю на «Республіці» створять безбар'єрне середовище. Зробити фестиваль доступним та зручним для людей з обмеженими можливостями вперше спробували минулого року. Цього року організатори вирішили ще більше розвинути фестивальну інфраструктуру. Буде встановлено дві платформи для людей з обмеженим можливостями: біля головної та маленької сцени. До пісень гурту «Без обмежень» буде організований сурдопереклад. Заплановане фестивальне інклюзивне мистецтво та інклюзивний спорт.

Пресконференція "Республіки 2019"

Організатори анонсували цьогорічні цікавинки фестивалю під час прогулянки на катері.

Міська рада теж долучилася до проведення фестивалю. З міського бюджету на нього виділили 290 тисяч гривень. Стосовно алкоголю питання буде вирішуватись аналогічно, як і на «РокБузі».

«Не буде нічого міцнішого, ніж слабоалкогольні напої. Повністю алкоголь заборонити буде недоцільно, адже щороку сторінки фестивалю заспамлені питанням чи буде алкоголь. З точки зору безпеки, якщо на фестивалі не продається алкгололь, відвідувачі приносять його самостійно у скляній тарі. Цей момент ми проконтролювати не зможемо. Тому простіше і безпечніше все ж дозволити продаж слабоалкогольних напоїв», - повідомила керівник пресслужби фестивалю Анастасія Козак.

Нагадаємо, на «Республіці» поліцейські фестивальників вчитимуть прийомам самооборони. А замість стріт-арту на фестивалі створюватимуть дерев’яні скульптури. Крім того, цього року заплановано два фестивалі «Республіка». Вже через тиждень після «Республіки» у Хмельницькому, фестиваль відбудеться у Кам’янці-Подільському. Щоправда, там він буде платним.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую