ye-logo.v1.2

Хмельничан запрошують на книжковий форум до Львова

Культура 2588
Книжковий форум пройде у Львові 18-22 вересня
Книжковий форум пройде у Львові 18-22 вересня. Фото: bookforum.ua

«BookForum» відбудеться 18-22 вересня.

 До Львова приїдуть письменники, поети, видавці, журналісти і книголюби — представники 33-х країн світу. Фокусна тема цьогорічного фестивалю – «Відшукування причетного» – назва одного з віршів українського поета Грицька Чубая.

«Ми постійно шукаємо причетних до глобальних зрушень, наче це знання дасть нам якусь владу над цими процесами. І шукаємо їх найчастіше десь ззовні, недооцінюючи власний вплив на все, що відбувається довкола. Пошук спільної мови з іншими і розуміння, з ким цієї спільної мови навіть не треба шукати; турбота про довкілля, свіжий погляд на закостенілі тези; зв’язок між поколінням; зрештою, перемога у війні – усе це залежить насамперед від кожної конкретної людини. Недаремно в українській мові слово «причетний» співзвучне до слова «причина». А першопричина всього, що діється навколо, – людина. І не якась абстрактна і узагальнена, а завжди дуже конкретна: з плоттю, кров’ю і свідомістю. На вибір цьогорічної фокусної теми надихнув один з віршів Грицька Чубая «Відшукування причетного». До того ж цього року ми відзначаємо 70-річчя від його дня народження», – пояснює автор концепції фокусної теми Вадим Карп’як, відомий український телеведучий та громадський діяч.

Протягом п'яти днів можна буде поспілкуватися з письменниками та видавцями, купити книжку на ярмарку, відвідати різноманітні майстер-класи, круглі столи, презентації, послухати лекції. Ціна квитків — від 40 гривень, для студентів, працівників навчальних закладів, закладів культури, працівників бібліотек, музеїв. Проте з придбанням квитків варто не зволікати, бо після 9 вересня вони подорожчають. Купити квитки можна на сайті lvivbookfair.com. Форум відбудеться за адресою: Палац Мистецтв» (м. Львів, вул. Коперника, 17)

До речі, право безкоштовного входу на Книжковий ярмарок мають: діти до 16 років (тільки на підставі свідоцтва про народження або паспорта); особи з інвалідністю I-II груп (тільки на підставі спеціального посвідчення); військовослужбовці строкової служби (тільки на підставі спеціального посвідчення); учасники АТО (тільки на підставі спеціального посвідчення); пенсіонери (тільки на підставі пенсійного посвідчення).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую